Društvo

Izuzetna saradnja zaječarske policije sa ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite

Atlas Servis - 24h pomoć na putu
foto: radiomagnum.rs

Stručna služba za preventivnu zdravstvenu zaštitu zaposlenih i rodnu ravnopravnost sindikata srpske policije, povodom Svetskog dana zdravlja, za zaposlene u Policijskoj upravi u Zaječaru, organizuje akciju pod nazivom „Zaštita zdravlja na radu“.

Tim povodom, juče je u velikoj konferencijskoj sali Policijske uprave u Zaječaru održan svečani prijem za predstavnike ustanova i organizacija zdravstvene i socijalne zaštite sa područja grada Zaječara, kao i za predstavnike iz segmenta privatne prakse, koji se bave pružanjem zdravstvenih usluga.

Svečanom prijemu prisustvovali su direktor Doma zdravlja u Zaječaru, načelnik i lekari Ginekološko-akušerskog odeljenja, direktor Zavoda za javno zdravlje „Timok“, šef odeljenja Epidemiologije Zavoda za javno zdravlje „Timok“, načelnik Službe za transfuziju krvi, sekretar zaječarskog Crvenog krsta, kao i predstavnici Oftamološko-audiološkog centra „Optike Adžić“ i Stomatološke ordinacije „A&Б centar“ iz Zaječara.

Igor Stojadinović, šef Stručne službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu zaposlenih i rodnu ravnopravnost sindikata srpske policije istakao je da sa ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite imaju izuzetnu saradnju.
„Nikada bolju saradnju nismo imali sa ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite sa područja grada. Ta saradnja se ne ogleda samo u segmentu preventivne zdravstvene zaštite već i u vidu raznih humanitarnih akcija gde smo mi bili pokretači, a gde smo od istih dobili punu logističku podršku“, rekao je Stojadinović.

Takodje, u okviru kampanje, biće organizovani i besplatni preventivni zdravstveni pregledi za sve zaposlene u zaječarskoj Policijskoj upravi. Planirani su preventivni sistematski pregledi, ginekološki, oftamološko-audiološki, stomatološki pregledi, a biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar