fbpx
Hronika Izdvajamo Timočka krajina

Između Trnavca i Brusnika iskliznuli vagoni iz šina

foto: ILUSTRACIJA

Na pruzi Zaječar – Prahovo, između sela Brusnik i Trnavac, jutros su iskliznuli vagoni iz šina. Povređenih nema, a železnički saobraćaj na ovoj deonici je u prekidu.

Prema pisanju pojedinih medija, železnička nesreća desila se na pruzi Zaječar-Prahovo, između sela Brusnik i Trnavac kod mesta Sokolovica, jutros oko 6 sati i 30 minuta.

Povređenih osoba nema.

Iz šina je iskliznulo osam praznih vagona cisterni, koji su se nalazili u okviru kompozicije od 33 vagona. Pet vagona ostalo je u tunelu, a tri ispred tunela.

Na licu mesta angažovani su pripadnici sektora za vanredne situacije, koji treba da podignu ove cisterne i da ih vrate u kolosek.

Pruga je oštećena, a železnički saobraćaj na ovoj deonici je u prekidu.

2 komentara

  • I Zato je,uz SVE DRUGE STRATESKE RAZLOGE,NEOPHODNO urgentno izgraditi MODERAN TRANSEVROPSKI (ATLANsSKO.OKEAN -CRNO MOORE) ZELEZNICKI ASPEKT(Koridor) Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) …Kao i njegov DRUMSKI ASPEKT(AUTOPUT)… Koji je trenutno ..i po treci (3) put STROGO ZABRANJEN……???
    I zbog koga je, I U CILJU NEGOVE TRAJNE ELIMINACIJE, SA TREITORIJE REPUBLIKE SRBIJE…preko noci i izmisljen i objavljen nebulozni novokomponovani ,,Y-Krak autoput Markovac-Svilajnac-Despotovac-Bor….1) kroz NAJVECI POTPUNO NENASELJEN PROSTOR u Republici Srbiji i u ovom delu Evrope, u kome izmedju Despotovca i Bora (vazdusna prava linija preko planina je 53 km) nema ni jednog jedinog sela….??? ..kroz prostoor koji je NAJVECE IZVORISTE PITKE VODE u Republici Srbiji…??? i keroz..prostor POSLEDNJIH PRASUMA (npr .Vitanovaca i dr.) u ovom delu Evrope…i kroz prostor novog Nacionalnog parka,,Juzni Kucaj/Beljanica,,,….???? I koji je svojih prvih 32 km, Markovac -Svilajnac-Despotovac, U NEPOSREDNOJ BLIZINI I.POTPUNO PARALELAN SA AUTOPUTEM BEOGRAD- NIS….???? A dalje ..od Despotovca do Bora PONOVO….U NEPOSREDNOJ BLIZINI I POTPUNO PARALELAN SA TAKODJE NOVIM AUTOPUTEM(koji ce biti autoput a ne brza magistrala kako se manipulise i dezinformise) : JUZNI JADRAN (Albanija/Drac ) I SREDNJI JADRAN(Hrvatska/Split , Ploce ) -CRNO MORE..takozvane SEETO (Sauth East Europen Transport Observatory) RUTE 5,4, i 3 ……i ciji je deo NOVI AUTOPUT PARACIN-ZAJECAR-VRSKA CUKA)..???? Sto naravno Zajecarci i Timocani takodje i moraju i treba da znaju…Ali NE ZNAJU …Ali ce SADA DA ZNAJU… Jer ih nadlezne institucije i nadlezni ministri TO nisu to naucili …Ali to sada i bas zato…
    umesto njih radi neki nebitni lik iz ?… ..??? I za kraj samo jedno NAJOBICNIJE I NORMALNO pitanje za Zajecarce i Timocane : KO TO u Srbiji STROGO ZABRANJUJE TRANSEVROPSKI MS KORIDOR-ISTOK(CmK) … I ISTOOVREMENO ….DA ZAMAGLI I UCINI NEVIDLJIVIM TU ZA SRBIJU KATASTROFALNU I NENADOKNADIVO STETNU i REALNOST…PREKO NOCI CRTA ,OBJAVLJUJE I ODMAH POGLASAVA PRIORITETNIM ZA FINANSIRANJE ,NEBULOZNE NOVE I NOVOKOMPONOVANE DRUMSKE SAOBRACAJNE KORIDORE u Istocnoj Srbiji…….??? Da li Zajecarci i Timocani Ko su bre ti i toliki ,,ogromni mocnici,…??? I ZASTO ,kad su vec tako i toliko mocni, NE ZABRANJUJU MS Koridor Istok(CmK) JAVNO .. ? Nego se kriju kao misevi…??? Cega se toliko PLASE ti ,,mocni mocnici,, i ,,stratezi,,…????….
    I pozz.iz ?

Dodaj komentar