Kultura

Izložba slika i skulptura u zaječarskom muzeju

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Otvaranje izložbe slika i skulptura Tamare Nedeljković Vukše i Marka Vukše biće u utorak 30. jula u Narodnom muzeju u Zaječaru.

Otvaranje izložbe biće u galeriji zaječarskog muzeja, a zakazano je za 19 sati.

„U neiscrpnom polju ukrštanja i kombinovanja papira, krpica, boja, lepkova, lakova, ali i različitih vremensko-prostornih segmenata, što je tipično za tehnike kolaža, Tamara Nedeljković Vukša ima sigurnu ruku. Кolaž i nije za nju samo tehnika nego kreativno polje ispitivanja vlastitih mogućnosti sučeljavanja različitih iskustava, materijala, medija i naracija“ – prof. dr Milanka Todić (odlomak iz teksta „Fragments: ritam vremena u kolažima
Tamare Nedeljković Vukša“).

Tamara Nedeljković Vukša:
Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2002. godine. U statusu samostalnog umetnika od 2003.godine. Samostalno izlagala 16 puta (Srbija, Japan, Izrael) i na preko 150 kolektivnih izložbi, bijenala… (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija, Albanija, Španija, SAD, Nemačka, Japan).

Marko Vukša:
Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. god. gde od 2016. god. radi kao docent na predmetu Primenjeno vajarstvo. Samostalno izlagao 15 puta, u Srbiji, Japanu, Izraelu a kolektivno izlagao na 160 izložbi, bijenala… (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Rumunija, Albanija, Španija, Francuska, Austrija, SAD, Kina, Nemačka, Japan).

 

Dodaj komentar