Društvo

Izložba LDA u Knjaževcu – Spoj nespojivog

FOTO: Zajecar Online

Izložba digitalnih kolaža i razglednica inspirisanih lokalnim i kulturnim nasleđem u pop-up galeriji održana je juče u 18 časova na platou Doma kulture. Autori i autorke prikazanih radova su mladi iz Knjaževca koji su na ovaj način pružili malo drugačiji pogled na ovaj grad. Ovu zložbu organizuje LDA Knjaževac a finansira opština Knjaževac.

LDA je u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Njegoš“ i decom, volonterima koji su se prijavljivali na konkurs, spojio nespojivo. Oni su imali zadatak da pre radionice slikaju delove grada koji su specifični za njih i koji su im privukli pažnju.

FOTO: Zajecar Online

Milena Milošević, saradnik LDA objašnjava kako je pokrenuta ova priča.

„Prošle godine smo imali projekat, tako smo i počeli, ali radili smo samo u muzejima. Išli smo u naš Narodni muzej, u Ravni i u Knjaževcu sa profesorkom Likovnog sa Umetničkog fakulteta iz Niša na drugačiji način radili. To su baš tipične i klasične slike, kao prava razglednica. Sada smo imali ideju da iz ugla mladih pokažemo da nespojivo može postati spojivo“, rekla je Milena Milošević, saradnik LDA.

Ona je navela da će ono što ostane od besplatnih razglednica biti poklonjeno Turističkoj organizaciji Knjaževac, kako bi svako mogao imatu uspomenu na ovaj grad i možda nekoga obraduje razglednicom iz nekadašnje „Male Venecije“.

FOTO: Zajecar Online

Prikazivanjem ovakvog vida umetničkog stvaralaštva mladih, mladi iz LDA doprineli su stvaranju novog urbanog identiteta grada Knjaževca.

Projekat se realizuje uz podršku EU programa Evropa za građane i Opštine Knjaževac.

Dodaj komentar