Kultura

Izložba „Apsolutno stvarno“ u Domu kulture u Knjaževcu

Izložba Marine Milev „Apsolutno stvarno“ biće otvorena u Domu kulture u ponedeljak, 26. avgusta u 19 časova i 30 minuta. Ova mlada autorka bavi se slikarstvom, ilustracijom i grafičkim dizajnom i do sada je imala  osam samostalnih izložbi. Velika pitanja i velike teme opsedaju ovu mladu ženu, pa su tako njeni radovi ispunjeni emocijama, dubokim mislima i projekcijama.

Marina Milev rođena je u Boru. Višu školu likovnih i primenjih umetnosti završila je u Beogradu 2003. godine, a diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu 2007. godine. Izlagala u Beogradu, Boru, Novom Sadu, Užicu i Zvorniku.

Kako sama kaže, njeni radovi imaju za cilj da prikažu realnost „in toto“ sa svojim vidljivim i nevidljim bićima i kontradiktornostima. Interesuje je da li postoji konsenzus oko toga šta je zapravo stvarno, a šta ne, šta je obojeno utiscima, vrednostima, očekivanjima i najrazličitijom kombinacijom emocija.

U svojim radovima, kroz likovnu formu, razmatra  i pokreće velike umetničke teme– Šta je svet ideja, a šta njegova projekcija? Šta se nalazi iza ili ispred značenja reči i različitih konstrukcija?

Izložbu radova mlade likovne umetnice Marine Milev ljubitelji likovne umetnosti biće u prilici da pogledaju od 26. avgusta do 10. septembra.

Dodaj komentar