fbpx
Kultura

“Iz pera majstora – Dragoljub Sandić Sandi” u muzeju “Hajduk Veljko” u Negotinu

FOTO: Zavičajni muzej Knjaževac

U galeriji muzeja “Hajduk Veljko” u Negotinu biće otvorena izložba Zavičajnog muzeja Knjaževac “Iz pera majstora – Dragoljub Sandić Sandi”, autorskog tima koji čine Milena Milošević Micić, viša kustoskinja i istoričarka umetnosti Zavičajnog muzeja Knjaževac i Lana Sandić grafička dizajnerka. Realizaciju izložbe i štampu monografije podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izložba predstavlja celokupan opus Dragoljuba Sandića Sandija, a prati je i bogato opremljena monografija čiji je autor Slaviša Savić, grafički dizajner. Dragoljub Sandić Sandi je bio akademski slikar – grafičar, dizajner, modni dizajner, ilustrator, tipograf i kaligraf, strip crtač, satiričar, pisac i poeta, angažovani borac za slobodu misli i govora.

Nagrađen je za rad u oblasti modne industrije, a dobitnik je i brojnih prestižnih jugoslovenskih nagrada u oblasti dizajna i vizuelne komunikacije (Zlatno pero Beograda, Nagrada grada Beograda za politički plakat). Majska nagrada opštine Knjaževac posthumno mu je dodeljena 2002. godine. Realizaciju izložbe i štampu monografije podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a priređivanje izložbe knjaževačkog muzeja u Negotinu je nastavak više decenijske saradnje između muzeja u Knjaževcu i Negotinu.

Izložba je zakazana za četvrtak 3. oktobar u 19 časova.

Dodaj komentar