fbpx
Društvo

Ivan Žikić: Završetak grejne sezone

ivan žikić
Povodom završetka grejne sezone, saopštenjem za javnost oglasio se Ivan Žikić, direktor JKSP “Zaječar” u kome se kaže:

Poštovani prijatelji, evo polako ističe i ova produžena grejna sezona 2016/17, koju karakteriše kontinuirana isporuka toplotne energije.

Malobrojne probleme koji su se javljali rešavali smo u rekordnom roku , tako da nekih zastoja nije ni bilo.

Pošto su vremenski uslovi to nalagali, mi smo i počeli ranije sa isporukom toplotne energije, tačnije 11. oktobra 2016.god. Procene su da će narednih dana doći do značajnijeg porasta temperature, tako da neće biti potrebe za ovakvim režimom rada i mogu da kažem da danas 26.aprila 2017.god. završavamo i ovu aktuelnu sezonu.

Podsetiću vas da smo i prethodnu grejnu sezonu završili kasnije, tačnije 6.maja 2016.god.

Zbog izuzetno niskih temperatura u periodu oko Nove godine, kao i tokom celog januara, tačnije zbog najhladnije zime od kada smo krenuli sa grejanjem pre četiri godine, mi smo vršili isporuku toplotne energije danonoćno više od mesec dana. To je uticalo naravno i na našu potrošnju mazuta, tako da smo ove grejne sezone potrošili nekih 500 tona više nego prethodne, tačnije potrošili smo blizu 3.600 tona.

Uzimajući u obzir da smo mi preduzeće koje radi u interesu građana, odnosno u javnom interesu, kao i činjenicu da smo spremno dočekali sve hladne talase, ne dozvolivši da se naši sugrađani smrzavaju, naše mišljenje je da smo opravdali očekivanja i da smo bili na visini postavljenog zadatka.

U letnjim mesecima, planiramo nastavak rekonstrukcije našeg vrelovodnog sistema u celini  kao i nastavak razgovora sa Gradskom upravom, a u vezi nekih problema koje zajedno moramo da rešavamo.

Na kraju bih našim sugrađanima poželeo srećan predstojeći praznik rada Prvi maj.

1 komentar

  • Ma da kako da ne palili ste grejanje u sedam gasili vec u dvanaest pa opet ga upalute u osamnaest a vec u dvadeset i dva hladni radijatori. Zasto ne postavite one merace isporucene energije kao sto zakon nalaze pa da svako plati onoliko koliko ste i isporucili. Bando ne bi se ljudi iskljucuvali sa grejanja da ste dobri. Ako se covek iskljuci sa grejanja zasto i dalje treba da vam placa,valjda vi njemu treba da placate vase vertikale prolaze kroz njegov stan. Vi njemu zauzimate privatnu svojinu a ne on vama. Zasto je u zajecaru toliko skupo grejanje jedno od najskupljih u Srbiji,pogledajte okolinu ugledajte se malo na njih bando prokleta

Dodaj komentar