fbpx
Društvo

ISTRAŽUJEMO! Da li nas agencije “deru”? Bezobrazno visoke cene ekskurzija za zaječarske đake!

oš ljuba nešić
Prethodnih dana našoj redakciji javio se veliki broj roditelja đaka OŠ Ljuba Nešić, koji smatraju da su cene koje jedna zaječarska turistička agencija ponudila za organizaciju đačkih ekskurzija bezobrazno visoke! 

Prošle školske godine zimska nastava koštala nas je oko 17,000 dinara za 7 dana, ove godine ponuda je preko 18,000 dinara, međutim kad sam pročitala da je ponuda za samo 5 dana ostala sam u šoku! – izjavila je za portal Zaječar Online majka koja nije želela da joj se otkriva identitet.

Sve se radi po sistemu UZMI ili OSTAVI! Nema više ponuda, nema konkurencije, nejasno je ko bira destinaciju, a roditelji imaju dan ili dva da se izjasne.

Ponuda zaječarske agencije

Ove školske godine đacima nižih razreda OŠ Ljuba Nešić ponuđen je zimski kamp Divčibare sa smeštajem u konačištu “PEPA”.

Istražujući ovu temu zatražili smo od konačišta PEPA njihov zvanični cenovnik.

Prema njihovom zvaničnom cenovniku, pun pansion po detetu košta 1,700 dinara, što za pet punih pansiona, u navedenom terminu, iznosi  8,500 dinara! Uz napomenu da se na svakih 17 plativih pansiona jedan odobrava gratis!

Takođe je napomenuto da je smeštaj i pun pansion za lekara i animatora/rekreatora takođe gratis!

Kontaktirali smo i agenciju koja vrši prevoz autobusima visoke turističke klase gde nam je rečeno da bi iznajmljivanje autobusa za prevoz đaka od Zaječara do Divčibara i kasnije od Divčibara do Zaječara koštalo ukupno oko 110,000 dinara.

Ukoliko se uzme u obzir da je ponuda zaječarske agencije kalkulisana na bazi 40 učenika, dolazi se do troškova transporta u iznosu od oko 2,750 dinara po detetu (40×2,750=110,000).

Nećemo davati sud da li zaječarska agencija radi sa ogromnom zaradom ili su dodatni troškovi ogromni, to ćete prosuditi sami, ali je činjenica koju sa sigurnošću možemo tvrditi, da postoji veća transparentnost u celom procesu, da se prikuplja više ponuda sigurno bi cena koju roditelji plaćaju bila daleko niža!

Dodaj komentar