Politika

Intervju sa zaječarskim demokratama: Postavite pitanje lokalnim političarima

Prošlo je više od godinu dana od kako su počeli protesti „1 od 5 miliona“ u stotinak gradova Srbije. U međuvremenu predstavnici Saveza za Srbiju počeli su kampanju bojkota izbora.  Za punih 30 godina od obnove rada Demokratske stranke u Srbiji zabeleženo je puno uspona i padova, kao i manjih i većih uspeha. Kako je danas biti demokrata i ima li opstanka demokratije u Srbiji u intervjuu za portal „Zaječar online“ govoriće lideri zaječarskih demokrata Miloš Stojadinović i Dragana Rašić.

Tokom intervjua biće reči o prethodnim i predstojećim lokalnim izborima, o razlozima za raspad koalicije „Pobeda za naš grad“ koju su na poslednjim lokalnim izborima činili predstavnici zaječarskih demokrata, Liberalno demokratske partije i gradskog odbora Socijal-demokratske stranke.

Ukoliko i Vi imate predlog, sugestiju ili neko pitanje koje biste voleli da u Vaše ime postavimo predstavnicima Gradskog odbora „Demokratske stranke“ u Zaječaru pošaljite ih na e-mail adresu: omnzajecar@gmail.com ili putem društvenih mreža u komentarima ili u inbox na Facebook strani Zaječar Online, do subote 11. januara u 17h.

Na isti način možete predložiti sa kim bi ste od lokalnih političara voleli da uradimo intervju a naša redakcija će to probati da realizuje.

*Napomena: Naša redakcija je u prethodnom periodu u više navrata pokušala da zakaže intervju sa gradonačelnikom Boškom Ničićem ali do ovog trenutka nismo dobili nikakav odgovor.

3 komentara

 • ..Evo pitanja..jer kao i 99% ljudi u Srbiji mislimda svaka politick opcija,stranka,koalicija ..mora da JASAN,PRECIZAN ,KONKRETAN I JAVAN STAV o svakom konkretnom nacionalno ,regionalno ili lokalno vaznom pitanju,temi,projektu..I da je tomi prirodno i normalno…A da su UVEK ISTE ,BESMISLENE i VECNO ISTE POLITIKANTSKE MANTRE I VECITA OPSTA MESTA tipa…STA BI TREALO da se unapredi,poboljsa,ubrza,smanji,eliminise….i sve ostale ,,STA BI TREBALO,, ..bla,bla. price….kao i sta ce da urade kada dodju na vlast….??? Znaci 99% nas zna i STA bi trebalo da bude i sta bi trebalo da se uradi……I o tome.prica 99 % nas…
  Ali manje 1% od nas ZNA KAKO da to sto treba da se uradi i uradi..
  I to sada ,odmah,u sadasnjoj Srbiji,u ovom realnom ambijentu kakav god da je , i u ovom realnom sadasnjem vremenu..ili najbrzem i najkracem buducem vremenu… Znaci da cujemo NESTO NOVO.. ..
  A ne.UVEK I SAMO vecne i potpuno ilizane i budjave ,decenijama iste,k vazi-ekonomske i razvojne POLITIKANSKE mantre..u kojima nema NIJEDNOG JEDINOG NOVOG SLOVA ILI ZAREZA……A NE RECI …
  Znaci hocemo da cujemo potouno
  NOVA RESENJA….koja demografski,ekonomski,socijalno,ekoliloski….prvo oporavljaju …a potom i demografski, ekonomski, socijalno….uzdizu ovaj potpuno izdisuci region,okrug i grad…
  Znaci hocemoo da cujemo te NOVE PARADIGME RAZVOJA, NOVE PLATFORME I METODOLOGIJE RAZVOJA ..a ne
  vecno iste i ,tragikomicne primitivne POLITIKANTSKE PREDIZBIRNE REFRENE…
  ,,a la g.Sojic,,….,..
  Dakle..necemo ,jer nismo intekektualneni gradjanske amebe ,da ponovo slusamo te uvek iste i najprimitivnije moguce politikantske mantre…
  JER SVE TO SMO I VIDELI I PONIZNO, NEMO I POSLUSNO SLUSALI VEC 3689 OUTA , u vec proteklim svimtim decenijama naseg neprestanog demografskog,ekonomskog socijalnog IZUMIRANJA……
  …Nemi i tihi …ponizni i poslusni…? …
  Ali SADA.. kada smo dosli i vec skoro presli PRAG DEMOGRAFSKOG NESTSJANJA….
  ….KOJE JE VECNO I ZA KOJE NEMA POPRAVNOG ISPITA…. SADA hocemo da slusamo
  SAMO ono sto je EKONOMSKA INOVACIJA I POTPUNO NOVI PRODOR U STRATESKOM PRISTUPU DEMOGRAFSKG ,EKONOMSKOG,SOCIJAKNOG SPASA…OVOG SADA VEC IZDISUCEG REGIONA,OKRUGA I GRAD Republike Srbije….?
  Dakle ..3 konkretna pitanja su : 1) Kakav je Vas STAV o TRANSEVROPSKOM (Atlanski okean-Crno more) Multimodalnom saobracajnom koridoru-Istok (Crnomorskom koridoru), koji svojim autoputem ,zeleznickim i recnim dunavskim koridorom,PREKO REPUBLIKE SRBIJE, CELOG OVOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE ,TIMOCKE KRAJINE ,ZAJECARSKOG OKRUGA I ZAJECARA…SPAJA CELU EVROPU OD ATLANSKOG OKEANA DO CRNOG MORA ?
  2) Kakav je Vas STAV o TRANSEVROPSKOM Kraku B autoputa ovog multimodalnog saobracajnog koridora ? Koji se na kraju CENTRALNE TRASE Pozarevac -Majdanpek od 87 km, na teritoriji Opstine Majdanpek odvaja, i ide pravcem Bor-Nikolicevo-Zajecar-Granicni prelaz Vrska Cuka u duzini od 69 km. A dalje ide …do Crnog mora…Ili preciznije receno do srateskih luka Varne i Burgasa …
  a u suprotnom smeru do zapadnih atlanskih obala Evrope) ?
  ( Napomena I : KRAK A ovog auoputa ,od tacke racvanja sa KRAKOM B na teritoriji Opstine Majdanpek, ide dalje pravcem Negotin- Granicni prelaz Mokranje ,u duzini od 51 km. I dalje takodje ide do Crnog mora….Ali preko drumsko -zeleznickog mosta Vidin /Kalafat ,sa one druge ,rumunske, strane Dunava .,pravcem Krajova-Bukurest-strateska luka Konstanca na Crnom moru.
  Napomena II: Potpuno slican i skoro indentican saobracajni pravac ima i TRANSEVROPSKI ZELEZNICKI ASPEKT Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok
  ( Crnomorskog koridora)
  3) KOJI su to PROJEKAT I TEMA VAZNIJI
  ZA DEMOGRAFSKI ,EKONOMSKI, SOCIJALNI …OPSTANAK,
  OPORAVAK I RAZVOJ grada Zajecara,Zajecarskog okruga, Timocke krajine,i celog ovog regiona Istocne Srbije….od Prjekta,,Multimodalni saobracajni koridor -Istok(Crnomorski koridor).. ? Koji je DALEKO NAJZNACAJNIJI NEIZGRADJENI MEDJUNARODNI SAIBRACAJNI KORIDOR Republike Srbije…i bukvalno ,,KORIDOR ZIVOTA,, CELOG OVOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE..svih njegovih gradova,
  opstina i okruga..pa i grada Zajecar?
  4) KOJI se to region u Evropi oporavio i razvio bez SVOG STRATESKIG SAOBRACAJNOG KIRIDORA…? Kako se zove taj evropski region kome je to uspelo,ako igde takav postoji..? Napomena III :Takav evropski region ne.postoji..?
  5) KOJI JE REGION U SRBIJI , i kako sezove taj region … koji se oporavio i razvio bez strateskog saobracajnog koridora…???
  6) Koji to saobracajni koridor, osim MS Koridora Istok (Cmk) ,
  na DALEKO NAJKRACI I NAJEFIKASNIJI NACIN POVEZUJE Zajecar ,Zajecarski okrug i Timocku.krajinu…znaci CEO ovaj POGRANICNI REGION…..sa GLAVNIM gradom i prestonicom Republike Srbije….
  Beogradom.?
  7) KO je to lokalnim i regionalnim politicarima , I VLASTODRSCIMA I OPOZICIONIM…u Istocnoj Srbiji …Timockoj krajini….Zajecaru…
  ..ZALEPIO SELOTEJP NA USTA…pa vec godinama ne smeju JAVNO da izgovore MS Koridor -Istok(CmK)..? Nego svaki dan sapucu njegovo ime ..skriveni iza taoaciranih vrata… ???? kao JEDNI PRAVI SPAS za Istocnu Srbiju… 8) Znaju li da su , citat iz Finalne studije,,MS Kiridor Istok (CmK) ,, ..SVE VLASTI.PROLAZNE…A
  GEOSTRATESKI SAOBRACAJNI KORIDORI VECNI..,,kraj citata ?.
  9) Znaju li sta znaci slesece pravilo ?: ,,Ako znas i smes da vodis- vodi.
  Ako ne znas i ne smes da vodis- sledi.
  Ako ni to ne znas i ne smes.-bezvredan si.,,
  10) Da li i SVI drugi, i lokalni i regionalni ,i opozicioni i oni na vlsti, POLITICARI u Istocnok Srbiji..znaju sta znaci DEMOGRAFSKI NESTANAK ISTOCNE SRBIJE ?
  Zamolio bih, ljubazno, Portal Zajecar on line da ovim opozicionim (ali i ovim vladajucim) lokalnim i regionalnim politicarima ovih 10(pitanja) umesto mene. ..
  Kso i da odgovore na njih …SVI ZAJEDNO CITAMO…?.
  Unapred hvala.
  S postovanjem , i pozdrav iz ?

 • pP.S..i moje izvinjenje na slovnim greskma u kucanju ..t? kasni..a bas je i hladno ovo januarsko velegradsko vece… Pa prsti bas nesto i ne slusaju…?
  I Srecni Zajecarcima Nova 2920, Bozic.. kao i upravo dolazeca Srpska Nova….?.. A.. evo i ?..Odoh. ..?

Dodaj komentar