Društvo

Info dan na Feliks Romulijani u ponedeljak 27. maja

feliks romulijana info dan
foto: zajecaronline.com

U ponedeljak 27. maja biće organizovan info dan programa Kreativna Evropa i platforme EU mogućnosti na Feliks Romulijani.

Tokom info dana biće predstavljeni godišnji konkursi za predloge projekata i projekti koji su podržani u okviru podprograma Кultura, kao i podrška koju podnosiocima predloga projekata pruža Desk Kreativna Evropa Srbije pri Ministarstvu kulture RS.

Kreativna Evropa je program Evropske unije kojim se pruža finansijska podrška ustanovama i organizacijama na polju kulture kako bi čuvale, razvijale i promovisale evropsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i nasleđe, i unapredile kvalitet kulturnih, a naročito audiovizuelnih delatnosti. Kreativna Evropa je ključni program Evropske unije za podršku i razvoj sektora kulture, pre svega projekata međunarodne saradnje i razmene. Godišnji budžet programa je oko 350 miliona evra i podeljen je na više od 20 različitih konkursa.

Program će predstaviti Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Kreativna Evropa Srbije.

O uspešno sprovedenim projektima kroz program Kreativna Evropa pričaće Jelena Anđelković, Arheološki institut Srbije, projekti Dancing Histor(y)ies, SheLeadersVR, StećakLand.

Ovom prilikom upoznaćete se sa platformom „EU mogućnosti„, koju su pokrenuli Delegacija EU i EU info mreža u Republici Srbiji. Platforma obuhvata sve programe i fondove Evropske unije koji su dostupni pojedincima, ustanovama, organizacijama i kompanijama u Srbiji. Platformu „EU mogućnosti” predstaviće Snežana Andrić iz EU info kutka u Nišu.

Prisustvo događaju je besplatno, ali je potrebno da se prijavite popunjavanjem upitnika na linku.

Info dan se realizuje u partnerstvu Narodnog muzeja u Zaječaru, Deska Kreativna Evropa Srbije i EU info kutka u Nišu.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar