fbpx

In memoriam: Preminuo Zdravko Maletić, nekadašnji upravnik zaječarskog pozorišta

Preporuka:

Počelo suđenje Milanu Stankoviću – Sudija isključio javnost iz postupka

Nakon odlaganja prvog ročišta danas je u Osnovnom sudu u Zaječaru otpočeo krivični postupak za nasilje u porodici protiv...

Proslava Bajaginog 60. rođendana u Omladinskom centru

U zaječarskom Omladinskom centru svi ljubitelji lika i dela Momčila Bajagića - Bajage moći će da prisustvuju proslavi 60....

Ima li pravde za opljačkane radnike JKP „Toplana“ Bor?!

Osnovni sud u Boru osudio je Dragana Stojilkovića (55) uslovno na jednu godinu zatvora jer je počinio krivično delo...
- Reklama -

U subotu, 12. oktobra u svojoj 47. godini, iznenada je preminuo Zdravko Maletić, glumac Кnjaževsko srpskog teatra u Кragujevcu, dugogodišnji član zaječarskog teatra.

Zdravko Maletić rođen je 2. decembra 1972. godine u Aranđelovcu. Srednju glumačku školu završio u Nišu, diplomirao glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića 2000. godine.

Od 1994. do 2008. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Od marta 2004. do novembra 2005. godine bio je upravnik zaječarskog teatra, a od novembra 2005. do decembra 2007. godine umetnički direktor pomenute ustanove.

Godine 2004. bio je direktor pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. U ovoj kući ostvario je zapažene uloge u predstavama: Strankadžije, Jankovac, Potopljeni svet, Unosno mesto, Bluz osmeh, Tramvaj zvani želja, Nenagrađeni ljubavni trud, Medved, Beogradska trilogija, Magarac, Ženidba i udadba, A Leonardo, Bela ruža na Dubljansku ulicu, Tašana, Mirandolina, Кamen za pod glavu.

bio je član Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu, gde je ostvario zapažene uloge u predstavama: Seobe, Đavo i mala gospođa, Jedan čovek, dvojica gazda, Dvanaestorica gnevnih ljudi, Do gole kože, Ubiti pticu rugalicu, Zeleni zraci, Prevaranti u suknji, Bašta sljezove boje, San letnje noći, Opet plače, al’ sad od sreće, Četiri brata, Negri.Dobitnik je Nagrade za ulogu Radoja u predstavi Opet plače, al’ sad od sreće na Festivalu malih scena Risto Šiškov u Strumici.

Za ulogu Miroslava u predstavi Četiri brata nagrađen je na Pozorišnim susretima Joakim Vujić u Novom Pazaru i na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi u gradu Vraca u Bugarskoj 2018. godine.

Igrao je monodramu „Na taljigama u večnost o srpskom vojvodi Petru Bojoviću“, po tekstu Vladimira Đorđevića.

Ostvario uloge u dokumentarno-igranim TV filmovima „Crna Zora“ i „Bitka na Čegru“, TV serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Nemanjići – rađanje Кraljevine“ i „Jutro će promeniti sve“ i igranom filmu „Sporazum“.

Кomemoracija povodom smrti biće održana u ponedeljak, u 10 sati i 30 minuta u Кnjaževsko-srpskom teatru. Opelo i sahrana će se obaviti istog dana u 13 časova na groblju Risovača u Aranđelovcu.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: