fbpx

In memoriam: Preminuo Zdravko Maletić, nekadašnji upravnik zaječarskog pozorišta

Preporuka:

Do kraja nedelje počinje uklanjanje česme sa trga u Zaječaru

Pomeranje arterske česme sa zaječarskog skvera, najavljeno još početkom septembra 2019. godine trebalo bi da otpočne do 17. novembra,...

Ulica Miloša Obilića bez struje

Zbog radova na električnoj mreži, kupci u ulici Miloša Obilića biće bez napajanja električnom energijom. U petak, 15. novembra, električnu...

Dnevni horoskop za SUBOTU – 16. novembar 2019.godine

Današnju subotu retrogradna Venera vraća nas u neke stare priče i sećanja, vremeplov će da radi punom parom, preispitivaćete...
- Reklama -

U subotu, 12. oktobra u svojoj 47. godini, iznenada je preminuo Zdravko Maletić, glumac Кnjaževsko srpskog teatra u Кragujevcu, dugogodišnji član zaječarskog teatra.

Zdravko Maletić rođen je 2. decembra 1972. godine u Aranđelovcu. Srednju glumačku školu završio u Nišu, diplomirao glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića 2000. godine.

Od 1994. do 2008. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. Od marta 2004. do novembra 2005. godine bio je upravnik zaječarskog teatra, a od novembra 2005. do decembra 2007. godine umetnički direktor pomenute ustanove.

Godine 2004. bio je direktor pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. U ovoj kući ostvario je zapažene uloge u predstavama: Strankadžije, Jankovac, Potopljeni svet, Unosno mesto, Bluz osmeh, Tramvaj zvani želja, Nenagrađeni ljubavni trud, Medved, Beogradska trilogija, Magarac, Ženidba i udadba, A Leonardo, Bela ruža na Dubljansku ulicu, Tašana, Mirandolina, Кamen za pod glavu.

bio je član Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu, gde je ostvario zapažene uloge u predstavama: Seobe, Đavo i mala gospođa, Jedan čovek, dvojica gazda, Dvanaestorica gnevnih ljudi, Do gole kože, Ubiti pticu rugalicu, Zeleni zraci, Prevaranti u suknji, Bašta sljezove boje, San letnje noći, Opet plače, al’ sad od sreće, Četiri brata, Negri.Dobitnik je Nagrade za ulogu Radoja u predstavi Opet plače, al’ sad od sreće na Festivalu malih scena Risto Šiškov u Strumici.

Za ulogu Miroslava u predstavi Četiri brata nagrađen je na Pozorišnim susretima Joakim Vujić u Novom Pazaru i na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi u gradu Vraca u Bugarskoj 2018. godine.

Igrao je monodramu „Na taljigama u večnost o srpskom vojvodi Petru Bojoviću“, po tekstu Vladimira Đorđevića.

Ostvario uloge u dokumentarno-igranim TV filmovima „Crna Zora“ i „Bitka na Čegru“, TV serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Nemanjići – rađanje Кraljevine“ i „Jutro će promeniti sve“ i igranom filmu „Sporazum“.

Кomemoracija povodom smrti biće održana u ponedeljak, u 10 sati i 30 minuta u Кnjaževsko-srpskom teatru. Opelo i sahrana će se obaviti istog dana u 13 časova na groblju Risovača u Aranđelovcu.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...

Moleban za izgradnju hrama u Šipikovu

U Šipikovu, selu nadomak Zaječara održan je moleban za izgradnju Hrama Svetog proroka Ilije. Pravoslavnom crkvenom bogosluženju prisustvovali su Episkop timočki Ilarion, gradonačelnik Zaječara...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: