fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Hronika

In memoriam: Jovica Mihailović (1960 – 2019)

Jovica Mihailović Joca, organizator kulturnih manifestacija u ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i odbornik u Skupštini grada Zaječara, iznenada je preminuo juče u Zaječaru.

Jovica Mihailović je rođen 2. januara 1960. godine u Babušnici. Nakon preseljenja roditelja, veći deo detinjstva i života proveo je u Vražogrncu, gde je završio osnovnu školu. Srednju Ekonomsko-trgovinsku školu završio je u Zaječaru.

Jovica je od 1980. do 2005. godine radio u trgovini, najduže u „Zaječar-prometu“. Od 2005. godine radio je u kulturi, kao organizator kulturnih manifestacija, najpre u KPZ-u, zatim u Centru za kulturu grada Zaječara, potom u CEKIT-u, a od 2018.godine u Ustanovi „Zoran Radmilović“. Bio je jedan od osnivača KUD-a „Sloga“ iz Vražogrnca. Tri puta je biran za odbornika Skupštine grada Zaječara.

Prijatelji i kolege pamtiće ga dobrog druga i odgovornog pregaoca koji je mnogo doprineo razvoju kulturnog amaterizma u selima na području Zaječara.

Komemoracija povodom smrti Jovice Mihailovića Joce je sutra, 7. decembra u 9 sati u zaječarskom pozorištu, a sahrana istog dana u 13 sati na groblju u Vražogrncu.

Dodaj komentar