Blog

IMPOZANTAN VATROMET U BEOGRADU! Slavlje povodom završnice Svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor!

IMPOZANTAN VATROMET U BEOGRADU! Slavlje povodom završnice Svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor!

Prvi Svesrpski sabor Srbije i Republike Srpske pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” održan je danas u Beogradu.

Na Svesrpskom saboru učestvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, zvaničnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske. Predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče rekao da će na Svesrpskom saboru biti doneto mnogo važnih odluka, među kojima i odluka dveju vlada o izgradnji memorijalnih centara u Beogradu i Donjoj Gradini.

– Biće dobrih stvari, sa priče ćemo preći na dela – rekao je Vučić.

21:26 – Vatromet nad Beogradom

Završnica Prvog svesrpskog sabora kulminirala je veličanstvenim vatrometom na noćnom nebu Beograda.

21:14 – Bakljada za ljubav Srbije i Srpske

Na Savskom mostu u Beogradu upriličena je veličanstvena bakljada.

20:50 – Zabava na krovu Galerije

Nakon obraćanja predsednika Srbije i Srpske, upriličena je zabava na krovu TC Galerija.

Foto:Instagram/serbialive

foto:Tanjug

Obraćanje Aleksandra Vučića

Predsednik kaže da nema vremena da govori o političkim protivnicima, jer vidi sve težu situaciju u svetu u budućnosti.

– Ovo je veliki dan za nas. Hvala svima koji su se trudili i koji su se borili. Uvek bi nam govorili, vi u Srbiji ne razumete koliko vas mi Srbi preko Drine volimo. Ja sam ih gledao u čudu, ali sam tek kasnije shvatio koliko su bili u pravu – kazao je Vučić.

– Ali i nama Banjaluka postaje, i Istočno Sarajevo, i Trebinje, jednako drago kao bilo koje drugo mesto u Srbiji. Od danas, svaki naš ministar, svaki predsednik Vlade, u prvu zvaničnu posetu ide u Banjaluku, a svaki iz Srpske ide u Beograd. Mislim da smo temelje za mnogo važnih i divnih stvari u budućnosti postavili. Za one koji traže velike stvari imam da kažem, “tiha voda breg roni” – kaže Vučić.

Vučić se zahvalio Dodiku

Predsednik Vučić se posebno zahvalio Miloradu Dodiku na svemu što je učinio za Srbe i Srbiju.

– Čestitam vam na tome što ste ognjište našeg naroda čuvali i sačuvali. Znam da pripremaju presude za jul i avgust, nema pauze kada su u pitanju procesi protiv predsednika Srpske, ali znam da je narodu lakše zbog jedne stvari. Mi politikom grabimo, čuvajući glave naših ljudi, grabimo prema ostvarenju nacionalnih interesa. Neka ne bude sumnje, ukoliko neko ugrozi RS, na kojoj strani će biti Srbija. Mi nikome nismo pretili, nikome ne pretimo, ali imamo svoju slobodu i sami donosimo odluke. Dah slobode i duh slobode šire se Evropom i svetom. Ljudi su najvažniji, a ja sam uveren da ćemo uspeti da sačuvamo slobodu Srbije i Srpske. Živela Srbija, živela Srpska – zaključio je Vučić.

zajecaronline.com/Hypetv.rs/M.A/N.A

Dodaj komentar