Društvo

Igrom i pesmom članovi Dečijeg centra u Zaječaru priključili se kampanji „Svako dete ima pravo da…“

FOTO: facebook.com

Muzičko scenski program pod nazivom „Svako dete ima pravo da…“ održan je na Trgu oslobođenja u Zaječaru povodom Dečije nedelje. Program su realizovali članovi zaječarskog Dečijeg centra.

U sklopu obeležavanja 30 godina Konvencije o pravima deteta, Mreža organizacija za decu Srbije realizuje u oktobru i novembru kampanju „Svako dete ima pravo…“. Ovoj kampanji priključio se i zaječarski Dečiji centar.

FOTO: facebook.com

„Dečiji centar u Zaječaru ove godine obeležava Dečiju nedelju, tako što se kroz osnovne i srednje škole održavaju radionice, prezentacije, puštaju se filmovi… Sve je to organizovano u skladu sa kampanjom koju je povela Mreža organizacija za decu Srbije, kojoj mi pripadamo kao organizacija uz Udruženje „Iskrica“.

Naše dve organizacije prihvatile su da se priključe kampanji, tako što ćemo ova dva meseca, ukazivati na probleme sa kojima se naša deca u lokalnoj zajednici suočavaju. Neki od problema su siromaštvo i usluge ličnih pratioca kada su u pitanju deca sa smetnjama i invaliditetom. Deca imaju prava na koja imaju i odrasli i svako kršenje tih prava jeste kršenje ljudskih prava“, kaže Selena Ristić Vitomirović, iz zaječarskog Dečijeg centra.

FOTO: facebook.com

Narednih dana deci i mladima u osnovnim školama i Gimnaziji u Zaječaru preneće poruke glumci i vršnjački edukatori, kroz filmove, video prezentacije i dramske prikaze. Oni će na taj način ukazati na šta sve to deca imaju prava.

Dečija nedelja obeležava se od 7. do 13. oktobra.

FOTO: facebook.com

FOTO: facebook.com

Dodaj komentar