fbpx
Društvo

I zaječarski poštari u štrajku

Radnici pošte u Zaječaru pridružili su se štrajku koji je 3. decembra započet u Beogradu, a usluge Post Expressa Zaječarcima neće biti dostupne u narednom periodu, sve do obustave štrajka čiji je datum još nepoznat.

Usled niskih plata, koje se kreću od 32 do 39 hiljada dinara, radnici Pošte u Zaječaru, solidarišući se sa kolegima iz drugih gradova, stupili su u štrajk. Ovog puta, prema rečima predsednika Samostalnog sindikata poštanskih radnika Zorana Pavlović štrajk nisu organizovali sindikati, već sami zaposleni zbog, kako navodi, “bednih i niskih zarada koje se kreću negde u rasponu od od 271 do 330 evra u zavisnosti od radnog staža.

Kako saznajemo u zaječarskoj Pošti usluge Post Expressa građanima neće biti dostupne u narednom periodu, sve do obustave štrajka čiji je datum još uvek nepoznat.

Tim radnika Pošte, nakon razgovora obavljenih još u martu, dobio je poziv za pregovore u Vladi Srbije koji su danas, 4. decembra održani u Beogradu. Sastanku, kako saznajemo, između ostalih prisustvovuje i Zoran Vučeljić, predsednik Sindikata “Nezavisnost” za zaječarski okrug.

Predstavnici radnika Pošte će u okviru pregovora izneti svoje zahteve, koji se uglavnom tiču visine zarada i pokušati da sa članovima Vlade dođu do kompromisnog rešenja.

Dodaj komentar