fbpx
Politika

I na izbornoj listi radikala kandidat za narodnog poslanika iz Zaječara

Za parlamentarne izbore koji su u Srbiji zakazani za 26. april do sada je Republička izborna komisija proglasila pet izbornih listi i to: Srpske napredne stranke , koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija, Srpske radikalne stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i liste „Pobeda za Srbiju“ Aleksandra Šapića.

Republička izborna komisija 9. marta proglasila je pod rednim brojem 3. izbornu listu „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ koja će imati i predstavnika iz Zaječara.

Ilija Brjazović, zamenik predsednika Gradskog odbora Srpske radikalne stranke u Zaječaru nalazi se na izbornoj listi radikala na 28. poziciji.

Kako je zaječarski Gradski odbor Srpske radikalne stranke među najstarijim lokalnim odborima u Srbiji, Brjazović je najavio da je u prethodnih godinu dana u cilju unapređenja rada ovog stranačkog odbora došlo do brojnih novina.

Umesto dosadašnjeg predsednika GrO Srpske radikalne stranke Čedomira Vranjanca, na pomenutu funkciju imenovan je Tomislav Stefanović, a prema rečima Brjazovića tim potezom Gradski odbor zaječarskih radikala ponovo je stavljen na „svoje noge“.

„GrO  Srpske radikalne stranka u Zaječaru bio je ruiniran. Sada smo počeli od nule i krenuli smo da obnavljamo članstvo. Smatram da zaječarski radikali imaju dovoljno kadrovskih potencijala, znanja i umeća da Gradskom odboru vrate staru slavu i da građanima Zaječara omoguće bolje uslove za život i rad“, rekao je Brjazović.

On je dodao da bi se, ukoliko postane narodni poslanik, u Skupštini Srbije zalagao za povećanje izdrajanja za Timočku krajinu, da se otvaraju nove fabrike i ulaže u regionalne, ali i seoske puteve. Vodeći problem koji već godinama tinja u našem regionu je izumiranje stanovništva i Vlada bi morala da usvoji određene mere koje bi zaustavile taj negativan trend, zaključio je Brjazović.

Podsećamo, prvi na listi SRS je vođa radikala Vojislav Šešelj, dok se na 38. poziciji nalazi Milovan Šegrt iz Majdanpeka. Na 172. mestu je i Zaječarka Ivana Milošević, na 186. mestu Aleksandar Jovanović iz Bora, dok je na 233. poziciji takođe Boranka Brankica Strahinjić.

Dodaj komentar