Društvo

I MI KONJE ZA „PRODAJU“ IMAMO: JKP “ Timok održavanje“ prodaje 4 konja putem javne licitacije!

zajecar.info

Konjički klub “Timok”, u čijem je vlasništvu bila ergela, ugasio se još početkom maja 2010. godine zbog nedostatka sredstava. Gašenjem je vlasništvo nad ergelom automatski prešlo u vlasništvo tadašnje opštine Zaječar, koja je po statutu postala pravni naslednik.

U tom periodu o sudbini konja pisao je i list „Blic“. Prema njihovim saznanjima od kada je ergelu nasledila zaječarska opština u tom periodu o konjima su brinuli volonteri i dva instruktora jahanja.

“ Oni su bez dinara nadoknade svakodnevno izvodili konje da pasu jer nema druge hrane. Ponekad su im od svojih para kupovali i potrebnu hranu, ali su to retko mogli da priušte“, izjavio je za „Blic“ Miodrag – Mikan Rajković, bivši predsednik konjičkog kluba.

Deset grla zaječarskog hipodroma koristilo se nekada i za hipoterapiju dece obolele od cerebralne paralize, kao i za terapiju dece ometene u razvoju.

Pre samo nekoliko godina, tačnije juna 2014. godine na hipodromu u park šumi Kraljevica bila je organizovana i Škola jahanja, koju su vodila tri iskusna istruktora sa licencama, o čemu svedoči i vest sa portala Grada Zaječara iz tog perioda.

Oni su svakodnevno, od 7 do 19 sati, u ograđenom prostoru obučavali početnike u jahanju a za iskusne jahače bio je obezbeđen i “trening” na otvorenom uz pratnju instruktora na drugom konju.

A sada… tačno 3 godine kasnije sadašnja vlast odlučuje da konje ipak proda, jer je hrana za iste očigledno „previše skupa“ za već dovoljno ojađeni budžet grada na Timoku.

S tim u vezi Javno komunalno preduzeće „Timok-održavanje“ Zaječar objavilo je oglas za prodaju četiri konja putem javne licitacije. Licitacija će biti obavljena u prostorijama sportske hale u petak, 15. juna u tačno u podne, a početna cena po grlu je 15.000 dinara.

Učesnici na licitaciji mogu biti i pravna i fizička lica koja nemaju nikakva dugovanja prema JKP „Timok-održavanje“ Zaječar.

Kupac će biti ponuđač sa licitiranom višom cenom, dok licitacioni krug iznosi 1.000 dinara.

Konji se prodaju u viđenom stanju, a dokumentacija o oglasu se može videti svakog dana od 8 do 15 časova.

Sva bliža obaveštenja mogu se dobiti na telefon 430-660 ili lično u prostorijama JKP „Timok-održavanje“ Zaječar.

1 komentar

Dodaj komentar