Društvo

Humanitarno udruženje „DRAGI LJUDI“ obnovilo fasadu ŠOSO „Jelena Majstorović“

Foto: Dragi ljudi

Humanitarno udruženje „DRAGI LJUDI“ je osnovano u julu 2021. godine u Zaječaru. Cilj ovog udruženje jeste pomoć najugroženijim porodicama i pojedincima koji žive u teškim egzistencijalnim uslovima, kao i potpora institucijama u sanaciji manjih kvarova.

„Jedna od prvih akcija je bila uređenje dela fasade ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru. Fasada je bila u stanju urušavanja pa je prvo bilo neophodno ukloniti stare delove, postaviti izolaciju, omalterisati, okrečiti, a zatim iscrtati prikladan mural za koji je bio zadužen Nikola Dančević. Predstoji nam poslednja faza uređenja, izrada slivnika, kako bismo rešili dugogodišnji problem slivanja vode u kišnim periodima. Akciju je podržala Fondacija „Iskorak“ preko čije platforme smo prikupili sredstva za realizaciju ovog projekta. Deo materijala nam je donirala prodavnica farbi i lakova „Hempros“ iz Zaječara. Za video produkciju je bio zadužen Milan Petrović. Želeli bismo da se zahvalimo svim ljudima koji su donirali sredstva kao i onima koji su nam pružali podršku i nudili pomoć na svakom koraku.

Cilj celokupne akcije je da đacima omogućimo bezbedniji i prijatniji boravak u školi i školskom dvorištu jer sva deca zaslužuju lepše i srećnije detinjstvo“, glasi saopštenje ,,Dragih ljudi“.

 

Ubrzo nakon osnivanja organizacije, iako im to nije nešto najbliže, pomoć su pružili Draganu Pejiću koji je 10 godina živeo kao beskućnik u napuštenom objektu teretne železničke stanice, blizu rudnika. Dragan nije član ,,Dragih ljudi” ali jeste drag čovek koji je, uprkos životu u teškim uslovima, bez struje i vode, nebrojano puta dao svoju krv. Draganu je obezbeđen dom, a Bor je nakon vesti o ovom gestu, Draganu obezbedio i posao. Prvi projekat ove krovne organizacije, u našem gradu, jeste uređenje dela fasade ŠOSO ,,Jelena Majstorović”. Organizacija se odlučila na ovakav korak želevši da u ovom trenutku, sada, ulepša školske dane deci koja pohađaju ovu školu.

“Dragim ljudima” je cilj je da pokrenu dragog čoveka u svima nama, građanima Zaječara i Srbije. Želja organizacije je da pokrene talas ovakvih poduhvata i ,,probudi” ljude.

Dodaj komentar