Humani učenici zaječarske Ekonomske škole uručili poklone đacima škole „Jelene Majstorović“

Preporuka:

Majdanpek: Hapšenje zbog prodaje droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su S. M.(1974) iz okoline Majdanpeka, zbog postojanja osnova sumnje da je...

Održana Svetosavska akademija u pozorištu „Zoran Radmilović“

U Narodnom pozorištu Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, juče, 27. januara, održana je tradicionalna Svetosavska akademija...

Savindan obeležen u zaječarskoj Gimnaziji

Povodom školske slave, Svetog Save u zaječarskoj Gimnaziji tradicionalno je priređena prigodna svečanost na kojoj su pored svečanog sečenja...
- Reklama -  

Humani učenici zaječarske Ekonomsko – trgovinske škole uručili su poklone đacima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“. Sredstva su obezbedili sprovođenjem humanitarne akcije „Više od čaja“.

Prema rečima Sare Milošević, predsednice Đačkog parlamenta „Ekonomsko – trgovinske“ škole, ova akcija je organizovana na inicijativu Đačkog parlamenta.

„Doneli smo poklončiće našim drugarima i drago nam je što smo ih obradovali. U humanitarnoj akciji koju smo organizovali sredinom novembra, prodavali smo čaj i prikupili 5 500 dinara. Čaj smo prodavali za vreme velikog odmora po ceni od 20 dinara. Svim učenicima smo poklonili novogodišnje kape, zvučnike i neke igračke koje će im služiti za zabavu“, rekla je Milošević.

Željko Čurović kaže da voli kada poklone i praznike.

„Ovi drugari su nam doneli poklone od Deda Mraza i hvala im. Najviše mi se dopala kapa i drago mi je što su nam poklonili i zvučnike pa će sada muzika lepo i glasno da se čuje. Srećan sam što smo danas svi tu pa se lepo družimo i zabavljamo“.

Nikoleta Paunović iz sela Vlaole boravi u Domu pri školi i kako je rekla o njoj svi lepo brinu i mnogo toga je naučila.

„Dobila sam kapu, igračke i kocke koje ću da koristim dok sam ovde u Domu. Želim da dobijem i neku lepu knjigu. Volim pesmice i bajke“.

Direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović“ Emila Badivuk se zahvalila na poklonima i apelovala na sve koji mogu da pomognu ovoj deci.

“ Hvala učenicima Ekonomsko trgovinske škole“ u Zaječaru kao i svim dobrim i humanim ljudima. Pomažu nam brojni donatori i prijatelji škole i na taj način obezbeđujemo maksimalan kvalitet usluga. Učenici naše škole mogu da borave u produženom boravku svakog radnog dana od 9 i 30 do 15 sati i 30 minuta. U Domu su nam smešteni đaci koji se školuju van mesta življenja. Obezbeđena im je stručna pomoć 24 sata , a o zdravlju dece i sprovođenju mera prevencije brinu medicinske sestre. Naravno ovi učenici dobijaju i pomoć pri učenju“, istakla je Badivuk.

Kako nam je najavila Sara Milošević predsednica Đačkog parlamenta Ekonomsko – trgovine škole ovi učenici planiraju da organizuju humanitarni turnir u košarci.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Majdanpek: Hapšenje zbog prodaje droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su S. M.(1974) iz okoline Majdanpeka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja...

Promocija knjige „Posvete Koželjcu“ u biblioteci „Svetozar Marković“

U Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković" u Zaječaru, biće održana promocija knjige "Posvete Koželjcu", priređivača Ljubiše Rajkovića Koželjca. Na promociji ove knjige govoriće recenzenti, diplomirani bibliotekar...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: