fbpx

HITNA FINANSIJSKA POMOĆ STIGLA ZA ZAJEČAR: Vlada Srbije nam poklanja 380 MILIONA DINARA!!!

Preporuka:

Dnevni horoskop za PONEDELJAK – 18. novembar 2019.godine

Nova sedmica započinje u miru, nema turbulencija, te energija koja je vladala tokom vikenda nastavlja da dominira i danas....

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sprovešce jos jednu akciju dobrovoljnog davanja...

Oblačno, vetrovito i malo hladnije

U sredu će u većem delu zemlje biti oblačno, vetrovito i malo hladnije, ujutro i pre podne sa kišom....
- Reklama -

Vlada Republike Srbije juče je donela odluku da gradu Zaječaru uplati hitnu finansijsku pomoć od 380 miliona dinara, saopštio je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izražavajući veliku zahvalnost kako Vladi Srbije tako i predsedniku države Aleksandru Vučiću, koji je u vreme pregovora obavljao funkciju premijera.

Prema Ničićevim rečima deo ovih sredstava biće namenjen javnim preduzećima prema kojima postoje velika dugovanja kako bi zaposleni primali plate, a biće izmirene i obaveze preduzeća koja su od 2013, 2014. i 2015. godine u likvidaciji kako bi se okončali likvidacioni postupci.

“ Radi se o ukupnom dugovanju od oko 80 miliona dinara i time bi bila završena agonija preduzeća u likvidaciji.

A ovim novcem će biti isplaćeni i već zaključeni reprogrami.

Na primer, reprogram za struju potpisan je pre više od 2 godine na 30 miliona, a nikada nije plaćen.

Taj ćemo reprogram isplatiti da bi mogli da zaključimo nove reprograme koje smo već postigli sa Elektroprivredom“, istakao je Ničić.

Inače, ukupna dugovanja Grada, ali i korisnika od 2014. godine prema javnim preduzećima u zaječaru iznose 218 miliona dinara.

Ničić je najavio da verovatno neće biti izmirena baš sva dugovanja, ali će biti regulisana u toj meri da ljudi mogu redovno da dobijaju plate, ali i da javna preduzeća, poput JKP „Vodovod“, JKSP „Zaječar“, i JKP „Higijena“, mogu da nabave neophdnu opremu za rad.

„Videćemo šta je to što tim ljudima treba da budu spremni za predstojeću zimsku sezonu kako bi svaki sokak i uličica u gradu bila očišćena što se nije dešavalo u prethodnom periodu.

Morate znati da grad Zaječar nema cisternu za vodu, a treba da se krene i u ozbiljnu rekonstrukciju glavnog cevovoda koji dovodi vodu u grad.

Stalno nam se dešavaju havarije koje mogu da dovedu do toga da čitav grad ostane bez vode.

Jedan cevovod je od azbestnih cevi, drugi od čeličnih, i to su ozbiljne investicije i za to moramo da konkurišemo kod Evropskh fondova, a nadam se da će i tu pomoći Vlada Srbije“, rekao je Ničić.

Ničić je najavio i da će 3.900.000 dinara od sredstava koje je opredelila Vlada Srbije, otićiće na izmirivanje obaveza za finansiranje programa humanitarnih organizacija i udruženja.

„Ovi ugovori su potpisani 30. maja, a ova obaveze će biti izmirene odmah pri pristizanju novca, očekujem da to bude u ponedeljak, utorak.

Moćićemo sada da plaćamo i one koji nam rade projekte i da funkcionišemo normalno. Očekujemo pomoć i u 2018. godini.“, naveo je Ničić.

Ničić navodi i da će između 16 i 20 miliona otići na izmirivanje duga za javni prevoz i naglašava da će se svim korisnicima budžeta, odnosno zaposlenima u javnim ustanovama i Gradskoj upravi od novca opredeljenog iz Republike  sustići zarade i da više neće biti kašnjenja prilikom isplate zarada.

„Grad polako ali sigurno izlazi iz krize. Sredstva će biti iskorišćenja za rešavanje gorućih problema grada, zbog koji smo teško funkcionisali prethodnih nekoliko meseci, a zahvaljujući kojima će grad mnogo relaksiranije dočekati novu budžetsku godinu“, rekao je Ničić.

On je dodao da će ovaj značajan iznos u mnogome uticati da budžet za iduću godinu bude mnogo realniji, tako da će grad ući mnogo relaksiranije u novu fiskalnu godinu.

Procentulano veličini budžeta Zaječar je grad koji je dobio najveću pomoć Vlade Republike Srbije.

2 KOMENTARA

  1. ma bolje da završimo STADION..da dovedemo neku RUKOMETAŠICU..za ostali će se naći..moze malo i u džep..pa navikao si crni boško.ne verujemo ti više ništa..a i ovi oko tebe ne izgledaju mi bas normalno.uplati im malo i neko obrazovanje..bar da nauče da pričaju i da se upoznaju sa radom gradske uprave.da ne mlate više..a za glumca moze i neko pivo u džez..

  2. pomoć jos nije ni uplaćena a oni vec rasporedi pola novca za kumove i svoje džepove..a šta je sa GREJANJE CRNI BOŠKO???pa rekoše da danas počinje a onaj poltron Žikić nije ni mrežu napunio.SRAMOTA!!!!Taj čovek nas svake grejne sezone j..e! DOLAZI I VAMA KRAJ..PRIBLIZAVA SE..E MOJ CRNI BOŠKO..CRNI DA CRNJI NE MOZEŠ BITI.SRAMOTA ZA LJUDSKI ROD

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Humanitarni koncert u Terazzi

Zaječarski srednjoškolci organizovaće humanitarni koncert za druga kome je izgorelo imanje. Učenici Gimnazije u Zaječaru, Mihailo Petrović i Milica Anđelić,...

U Zaječaru zasedali Gradski većnici

U Zaječaru je održana sednica Gradskog veća. Većnici su jednoglasno usvojili sve tačke dnevnog reda. Danas je održana sednica Gradskog veća u Zaječaru. Članovi su...

Dragiša Simonović i dalje na čelu zaječarskog Sportskog saveza

Na izbornoj sednici Skupštine Sportskog saveza Grada Zaječara, jednoglasno je izabran novi-stari predsednik, kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Pored izbora predsednika Dragiše Simonovića...

Mahala bounce u Omladinskom centru

Druga po redu igranka bass muzike Mahala bounce biće održana u Omladinskom centru u Zaječaru. Pored domaćih snaga(Fokus, Deterdžentlmen, Kick Kong), ovoga puta nastupiće i...

U subotu drugi deo penzija za oktobar

Penzioneri će drugi deo penzija za mesec oktobar dobiti u subotu 23. novembra. Isplata durgog dela oktobarskih penzija preko tekućih računa korisnika počeće u subotu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: