Hronika

HAPŠENJA U ZAJEČARU: U blizini osnovnih i srednjih škola deci prodavali marihuanu!

ilustracija / pixabay

U više odvojenih akcija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

Oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe.

Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice…


IZDVOJENE AKCIJE HAPŠENjA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su V.V. (1990) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U blizini jednog srednje školskog centra u Zaječaru, pretresom taksi vozila, kojim se prevozio osumnjičeni, ispod suvozačevih patosnica pronađen je i oduzet paket sa 87,4 grama marihuane, koju je kako se sumnja V.V. nameravao da dalje proda.

Osumnjičeni će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.


KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca kod koga su prilikom pretresa u blizini jedne osnovne škole pronašli 3,6 grama marihuane spakovane u četiri paketića sa 0,85 grama marihuane.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Dodaj komentar