fbpx
Društvo

Gužva na Sajmu zapošljavanja: Ponuđeno 145 novih radnih mesta! (VIDEO)

Gužva, veliki broj nezaposlenih, ali i potražnja poslodavaca za radnicima su reči kojima bismo mogli opisati ovogodišnji Sajam zapošljavanja u Zaječaru.

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Zaječar i ove godine organizovan je sajam zapošljavanja. Ovaj sajam idealna je prilika za kompanije da pronađu pravi kadar, istaknu svoje kvalitete… a svoje potrebe za zapošljavanjem danas u Zaječaru iskazalo je 27 poslodavaca.

“Oko 145 zanimanja je ovde istaknuto. To su realne potrebe. Svi posetioci mogu ovde dobiti pre svega relevantne informacije o zanimanjima, poslodavcima, o karijeri u odabranom zanimanju. To je veoma važno za sva nezaposlena lica”, kaže Zoran Đorđević, direktor Filijale za zapošljavanje u Zaječaru.

Sa druge strane posetiocima, odnosno nezaposlenima, sajam pruža priliku da uspostave kontakte i predstave se kompanijama, ali i niz drugih mogućnosti.

“U protekloj godini na nivou Srbije preko 2000 poslodavaca učestvovalo je na sajmovima zapošljavanja. Ovo je do sada 11 sajam, preko 5000 nezaposlenih. Poslodavci su zadovioljni i na ovaj način biraju kvalitetan kadar, a sa druge strane nezaposleni na ovaj način rešavaju svoje životno pitanje”, istakao je predsednik Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dario Mačkić.

Stefan Zankov, član Privremenog organa grada Zaječara, istakao je da je u budžetu grada za 2017. godinu izdvojeno preko 11 miliona dinara za plan zapošljavanja.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u budžetu grada za 2017. godinu izdvojili 11 miliona i 200 hiljada dinara za lokalni akcioni plan zapošljavanja. Takođe, sa 10 miliona i 600 hiljada koje očekujemo od Nacionalne službe za zapošljavanje, siguran sam da će to biti jedan dobar program u kome će mnogi ljudi doći do zaposlenja”, rekao je ovom prilikom Zankov.

Prosečan broj lica na evidenciji Filijale Zaječar u 2016. godini na području Zaječarskog okruga iznosio je 13.418 lica. Što se tiče Zaječara taj broj u ovom trenutku iznosi oko 6.900 lica, a od ukupnog broja nezaposlenih najviše je onih sa visokom stručnom spremom, diplomiranih menadžera, ekonomista, pravnika, profesora fizičke kulture, kao i doktora medicine.

Pogledajte prilog “Online televizije”:

Dodaj komentar