Povodom rezultata izbora za savete mesnih zajednica koje su u Zaječaru održani u nedelju, 18. marta saopštenjem su se oglasili i predstavnici grupe građana „Montoja i pravednici“, koje vam prenosimo u celosti:

“ Naša grupa građana je učestvovala na izborima za članove Saveta mesne zajednice TIMOK.

Na izbornim mestima na kojima se glasalo za članove Saveta ove mesne zajednice, glasalo je ukupno ravno 1000 glasača, a naša G.G. osvojila je 12.2 % njihovih glasova.

Ovaj podatak je +- 0.5 % apsolutna istina o procentu glasača koji su glasali za nas u odnosu ukupan broj glasača koji su izašli na birališta za članove Saveta MZ TIMOK.

Ovim rezultatom mi smo apsolutno zadovoljni uzimajući u obzir da je ostatak glasova podelilo desetak (10) stranaka i pokreta udruženih u dve veće koalicije, odnosno svako od njih pojedinačno osvojio je u PROSEKU 8.8 %.

Ova naša računica je jednostavna i naravno apsolutno istinita za svakog ko zna da računa našom računicom, i čini nas apsolutnim pobednicima u pojedinačnoj trci sa ostalima (po predhodnoj našoj računici) u MZ TIMOK, ali zbog udruzivanja ostalih, mi faktički nećemo imati ni jednog člana saveta MZ TIMOK.

Da pojasnimo, kako god ko računao, Koalicija POBEDA ZA NAŠ GRAD dr Nenad Ristović faktički je pobedila u četiri (4) gradske mesne zajednice, a koalicija koju je predvodio Boško Ničić pobedila je u jednoj (1) gradskoj mesnoj zajednici.

  • Znači prava računica je:
    Grad Zaječar – koalicija oko: Nenad Ristović — Boško Ničić 4:1
  • U Velikom Izvoru je Boškova koalicija deklasirana je rezultatom
    ZA NAŠ VELIKI IZVOR — Boško Ničić 8 :1
    Za ostale nemamo informacija.

Želimo putem ovog javog obraćanja da čestitamo svim zaječarcima, da se zahvalimo svim glasačima koji su glasali za nas, kao i svim glasačima koji su glasali za ostalu opoziciju.

Šaljemo ovom objavom i čestitke pobedničkoj koaliciji POBDA ZA NAŠ GRAD- dr Nenad Ristović.

Na kraju kao zaključak iz svega pomenutog želimo posebno da naglasimo da je sada, posle ovakvog kraha koalicije okupljene oko Boška Ničića potrebno hitno organizovati vanredne lokalne izbore, kako bi se proverilo čija je računica najtačnija, odnosno da bi građani mogli ponovo iskazati svoju volju posle novonastalih promena u našem političkom okruženju.

MONTOJA I PRAVEDNICI

2 KOMENTARA

  1. Mozda bi trebalo imati u vidu neke stvari kada su u pitanju vanredni lokalni izbori: jedan od nacina a dostupan zajecarskoj opoziciji je sakupljanje potpisa za vanredne lokalne izbore koji ujedno mogu posluziti i za promociju onih koji ih sakupljaju… Zajecarci bi trebalo da se dobro zamisle o sposobnosti razuma onih koji ih vode kada izjavljuju da su prezadovoljni rezultatima izbora s obzirom da su u taj uspeh ubacili i rezultat u 4 mesne zajednice gde su demolirani…

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here