fbpx
Društvo

I GREJANJE PLAĆAMO NA RATE BEZ KAMATE! (VIDEO)

Zaječarci koji su i ove zime bili povezani na sistem centralnog grejanja, a tokom decembra i januara dobili ogromne račune za varijabilni deo, moći će da dug da izmire – na rate.

 

Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ praktikuje da sa dužnicima sklapa reprograme, jer je to prema rečima direktora Ivana Žikića jedini način da korisnici izbegnu nepotrebne troškove utuženja.

16923488_1874069796216179_216744506_n

„U cilju olakšavanja finansijskih obaveza dužnika, rukovodstvo JKSP „Zaječar“ donelo je odluku da se omogući reprogram duga najduže do 12 meseci, izjavio je direktor Ivan Žikić.

U prethodnoj godini prema izjavama Žikića skoro 93 odsto građana izmirilo je svoje obaveze prema ovom javnom predužeću. Ali ono što i dalje ugrožava njihovo poslovanja su neizmirena dugovanja iz prethodnih godina koja premašuju cifru od 250 miliona dinara.

„Ono što može da ugrozi naš sistem u celini je ukupan dug svih naših korisnika prema nama i on je u ovom trenutku 258 miliona dinara. Iz Tog razloga apelujemo na sve korisnike naših usluga da iskoriste ovu pogodnost koju pružamo i izmire svoje obaveze“, izjavio je Žikić.

Više od polovine dugovanja, tačnije 150 miliona pomenutom preduzeću duguje grad Zaječar. , zbog čega su sa gradskom upravom i svim budžetskim korisnicima sklopljeni ugovor o reprogramu, koji bi prema očekivanjima Žikića u narednom periodu trebalo biti ispoštovani.

 

Pogledajte prilog „Online televizije“!

Dodaj komentar