fbpx
Politika

Gradsko veće: Data saglasnost na Elaborat o ceni za tehničku vodu na teritoriji Zaječara

Gradski većnici na današnjem zasedanju dali su saglasnost na Elaborat o ceni za tehničku vodu Javno komunalnom preduzeću „Vodovod“ Zaječar, čime prema rečima v.d. direktora pomenutog preduzeća Nikole Šarčevića cena tehničke vode sada iznosi 38 dinara po kubiku.

Kako Šarčević navodi tehnička voda oduvek je u Zaječaru imala svoj puni plasman, pa će ovom merom Vodovod znatno olakšati poslovanje i dobit.

„S obzirom na to da su troškovi preduzeća za struju i za zarade radnika činili dve trećine od ukupnih prihoda, uz pomoć ove mere Vodovod će otvariti značajnu dobit“, rekao je Šarčević.

Na današnjem zasedanju većnici su dali saglasnost i na Nacrt rešenja o imenovanju članova školskog odbora Medicinske škole u Zaječaru i saglasnost Javno komunalnom preduzeću „Timok održavanje“ da u poslovanju sprovede odluku Vlade Srbije da se uvećaju primanja zaposlenih na godišnjem nivou za oko 33.000 dinara na ime regresa.

Većnici su se saglasili i po pitanju finansijskog, i izveštaja o poslovanju Turističke organizacije grada za 2019. godinu, kao i saglasnost na godišnji program rada i finansijski plan za 2020. godinu.

Većnici su se saglasili i sa Nacrtom rešenja da Sportsko Powerlifting udruženje koje je osnovao zaječarac Saša Cvetković u svom nazivu koristi i ime grada.

Podsećamo, Cvetković je  osvojio prvo mesto na Evropskom prvenstvu u powerliftingu u Francuskoj, što je prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića veliki uspeh za naš grad.

Na sednici veća jednoglasnom odlukom usvojeno je i rešenje o razrešenju Pravobranioca grada Zaječara.

O pomenutim odlukama konačni sud daće odbornici Skupštine grada na narednom zasedanju koje je zakazano za ponedeljak, 16. mart.

5 komentara

  • Jel moze iko od potpisnika da objasni zasto se koristi PIJACA VODA ZA ZALIVANJE PLANTAZA U BLIZINI zAJECARA I PLACA UPRAVO TOLIKO , 38 DINARA PO m3 ?

  • Danilo Katić će spasiti Zaječar od daljeg propadanja. a pomoći će mu i Selena Ničić i Marina MIlić i Gagi i ostali stručnjaci.

  • Лепо, сунчано време а на клупама на Скверу људи жагоре. И чуо сам причу: Поскупеће ће техничка вода на 35 – 38 дин. по кубику а наводно користиће је највише Мишковић за заливање плантаже воћака изнад Вражогрнца. Како рече један ,,упућенији“ да због неизграђеног посебног цевовода за техничку воду, користиће се питка вода са магистрале за Вражогрнац, Рготину, Трнавац, Николичево,….. А ту воду грађани плаћају 65 – 66 динара по кубику.
    Ако нису зли језици, било би страшно!

Dodaj komentar