Društvo

Grad Zaječar: Obaveštenje o početku izrade Strategije za mlade grada Zaječara za period od 2023. do 2029. godine

Foto zajecar.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Povodom početka izrade Strategije za mlade grada Zaječara za period od 2023. do 2029. godine, iz gradske uprave u Zaječaru pozivaju sve koji su zainteresovani da dostave svoje predloge za omladinsku politiku i unapređenje položaja mladih. Poziv je upućen i mladima od 15 do 30 godina koji žele putem upitnika da učestvuju u kreiranju budućnosti mladih.

Grad Zaječar obaveštava zainteresovanu javnost o početku izrade Strategije za mlade grada Zaječara za period 2023 – 2029. godine, u skladu sa čl. 32. i 34. Zakona o planskom sistemu Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, broj 30/18), do 15. avgusta.

Skupština grada, na sednici održanoj 22. juna 2022. godine, donela je Odluku o izradi Strategije za mlade grada Zaječara za period 2023 – 2029. godine. Navedenim strateškim dokumentom, uspostavlja se osnov za dalji razvoj i unapređenje omladinske politike, sa posebnim osvrtom na zdravlje i blagostanje, bezbednost i zaposlenost mladih u zajednici. Postupak usvajanja Strategije (koji pored ostalog podrazumeva uključivanje zainteresovanih strana u sve faze donošenja dokumenta javne politike), u potpunosti se sprovodi u skladu sa propisima kojima se uređuje planski sistem u Republici Srbiji. Sprovođenje konsultacija sa zainteresovanim stranama, planirano je u narednom periodu na više načina (u vidu okruglih stolova, upitnikom, u pisanoj formi itd…).

Imajući u vidu sve navedeno, Grad Zaječar poziva zainteresovanu javnost da dostavi svoje predloge za omladinsku politiku i unapređenje položaja mladih do 15. avgusta, na elektronsku adresu omladina@zajecar.info, a sve mlade od 15 – 30 godina da popune upitnik kako bismo zajedničkim snagama stvorili uslove za bolju budućnost mladih u našoj zajednici.

Upitnik se nalazi na sledećem linku:https://forms.gle/Ss4qAbmXJKAD6vzEA

Za pristup upitniku, dostupan je i QR kod.

zaječar info

Izvor: zajecar.info

Dodaj komentar