fbpx
Društvo Izdvajamo

Grad Zaječar naručio 10.000 maski: Ničić – verovatno ćemo ih deliti besplatno građanima

FOTO: TANJUG / MINSTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA / maske - Yumco

Grad Zaječar naručio je od preduzeća „Yumco“ iz Vranja 10.000 zaštitnih maski za lice, koje će, kako najavljuje gradonačelnik Zaječara Boško Ničić stići tokom naredne nedelje i verovatno će građanima na ulici biti deljene besplatno.

U situaciji kada vlada nestašica zaštinih maski i kada se gotovo sva količina koja stigne u zaječarskim apotekama „razgrabi“ za čas, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić tvrdi da mesta za paniku nema i da je Grad Zaječar od kompanije „Yumco“ iz Vranja naručio oko 10.000 višenamenskih maski za lice koje će verovatno građanima biti podeljene besplatno.

„Mi ćemo tokom iduće nedelje dobiti naručene maske od „Jumka“ i biće dovoljno maski za sve. Ja molim ljude da ne „grabe“ maske po apotekama i kupuju više nego što im je potrebno. Maske koje smo naručiti delićemo verovatno besplatno i to najviše 5 komada po osobi“, kaže Ničić.

Kako on navodi, maske će biti višenamenske, a ne jednokratne i njih će biti moguće posle upotrebe oprati, opeglati i ponovo koristiti.

„Mi nismo toliko bogati da maske kupujemo i bacamo. Verovatno ćemo ih na određenim punktovima u gradu deliti besplatno, a određeni broj podelićemo i u selima“, najavljuje Ničić.

Ukoliko bude bilo potrebe, gradonačelnik najavljuje da će biti poručeno još maski, a ujedno je zahvalio i pojedinim preduzećima koja u ovim teškim vremenima šiju maske i poklanjaju građanima ili ih prodaju po simboličnoj ceni.

„Hvala puno onima koji šiju maske i dele. Znaćemo to da cenimo kada sve ovo prođe“, kaže Ničić.

Prema Ničićevim rečima u zaječarskim apotekama minulih dana stiglo je oko 10.000 maski, a tokom jučerašnjeg dana bilo ih je na prodaju u gotovo svim apotekama. Cena maski za jednokratnu upotrebu kretala se od 100 do 105 dinara po komadu.

1 komentar

  • procitaj malo koliko te maske vrede..i sta kazu strucnjaci..lekari..super si narucio..kolika bila provizija? menadžment radi !

Dodaj komentar