Društvo

Grad Zaječar dobio prestižno priznanje Krosa RTS-a

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Gradu Zaječaru, koji je ove jeseni po sedmi put bio najbolji domaćin Kros serije RTS-a za 2017. godinu dodeljeno je prestižno priznanje ove velike sportske manifestacije.

Ovu prestižnu nagradu u ime svih onih koji su učestovali u organizaciji Kros serije RTS-a primio je Boško Ničić gradonačenik grada Zaječara.

Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a podsetio je da je ove godine u 3 takmičarska dela na krosu kroz Srbiju, dijaspori i Kros seriji, ciljeve prošlo više od 400.000 takmičara, predškolaraca, školaraca i aktivnih trkača.

Na Kros seriji koja je takmičarska završnica, zaječarski cilj je prošlo 2059 trkača.

Drugo mesto osvojio je Šabac sa 1311 trkača, treći je bio Rekovac sa 868 takmičara, a na četvrtom mestu je Vrbas koji je ove godine debitovao u Kros seriji sa 585 trkača“, naglasio je Kovačević.

On je izrazio nadu da će svaki naredni put kros RTS-a biti sve bolji i bolji.

Ovom prilikom Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara zahvalio se, ispred uprave grada i svih saradnika, svima koji su učestvovali u organizaciji ove velike manifestacije.

“ Mi smo pre svega bili zagovornici obnavljanja i uvek se trudimo da idejama doprinesemo da ovo takmičenje koje ima sasvim drugi karakter, a to je da mladima vratimo sport, a posebno atletiku kao bazični sport, i da što veći broj mladih ljudi shvati u čemu je zapravo suština bavljenja sportom.

Mislim da ćemo uspeti da u krosu naredne godine učestvuje što više opština i gradova u Srbiji.

Mi ozbiljno shvatamo ovo takmiečenje, i nagrada nije slučajno u našim rukama“, izjavio je Ničić.

On je izrazio želju da se ova manifestacija proširi i podržao je ideju da se napravi liga gradova koji bi se nadmetali u Krosu.

Dodaj komentar