fbpx
Društvo

Grad Zaječar i Crveni krst radiće zajedno na pružanju pomoći socijalno ugroženim licima!

Danas je u prostorijama Crvenog krsta u Zaječaru održana sednica Komisije za socijalno-humanitarni rad kojoj su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave Zaječar -Dragoslav Đorđević član Gradskog veća i Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport.

Vladan Marković sekretar Crvenog krsta i članovi Komisije za socijalno -humanitarni rad na sednici su izneli probleme sa kojima se susreću i zatražili podršku Grada Zaječara.

Naime, na poslednjem sastanku Komisije donešena je odluka da se humanitarna pomoć, paketi pomoći koji su još pre dve godine obezbeđeni, distribuiraju korisnicima Narodne kuhinje i socijalno ugroženom stanovništvu sa područja grada Zaječara.

Na ovoj sednici su definisani kriterijumi po kojima će se podeliti paketi hrane i higijene i dogovoreno je da se u što skorijem periodu održe sastanci na kojima će prisustvovati predstavnici Gradske uprave, Crvenog krsta i predstavnici seoskih Mesnih zajednica.

Cilj je da se što bliže upozna sa problemima meštana, da se uvidi kome je pomoć neophodna i da se na osnovu definisanih kriterijuma pomoć i raspodeli.

Dragoslav Đorđević član Gradskog veća grada Zaječara je ovom prilikom najavio da će se u narednom periodu u svakoj Mesnoj zajednici u zaječarskim selima obezbediti po jedan predstavnik Gradske uprave kako bi komunikacija bila što bolja.

„Naime, grad Zaječar je ranije bio prvi grad u Srbiji koji je imao projekat Narodne kuhinje u zaječarskim selima. Važno je i cilj nam je da se to vreme vrati, i taj projekat koji je dao i više nego dobre rezultate“, rekao je na sastanku Đorđević.

Na sednici je dogovorena je i podela sportske opreme deci korisnika Narodne kuhinje u Zaječaru.

Crveni krst je ranije realizovao program uključivanja dece korisnika narodne kuhinje u aktivnosti u sportskim klubovima čime je zaokružen program podrške romskoj deci i deci iz marginalizovanih grupa. Deci je pružena mogućnost da odaberu i treniraju sport za koji se opredele, a nemaju finansijska sredstva za to.

U okviru tog programa deci je podeljena sportska oprema, a u narednom periodu učiniće se isto.

Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport podržao je ovaj projekat u potpunosti i na sastanku naglasio da će Grad Zaječar uvek stati iza ovakvih akcija.

„Organizovaćemo i humanitarne akcije, utakmice, i uključiti što više sportskih klubova u ovu priču, cilj je da pomognemo deci koja žele da se bave određenim sportom, a to ne mogu iz finansijskih razloga“, rekao je Stanković.

Grad Zaječar i Crveni krst Zaječar u narednom periodu radiće mnogo više na međusobnoj saradnji i podršci a sve u cilju podizanja kvaliteta života građana Zaječara.

Dodaj komentar