fbpx

Grad uložio 65 hiljada evra u uređenje atarskih puteva! Evo i planova za narednu godinu…

Preporuka:

Otkrivanje deformiteta kod zaječarske dece korišćenjem savremene tehnologije

Za rast i razvoj dece od velike je važnosti da imaju zdravu kičmu kao i mogućnost ranog otkrivanja i...

Dnevni horoskop za SREDU – 4. decembar 2019. godine

Ovo je dan bez planetarnih aspekata, što sugeriše da je vreme za predah. Mesec je u znaku Riba sve...

Specijalna bolnica „Gamzigrad“ obeležila slavu i godišnjicu

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“ obeležila je danas slavu Vavedenje Presvete Bogorodice i proslavila 41. godinu rada i postojanja...
- Reklama -

Na teritoriji grada Zaječara u toku je realizacija projekta „Uređenje nekategorisanih puteva i otresišta u 2017. godini“, na osnovu koga se uređuju atarski putevi u zaječarskim selima.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je juče obišao radove na projektu u okviru redovnog održavanja vodotoka Belog Timoka i izrade odbrambenog nasipa na desnoj obali Timoka.

fira.rs

Na desnoj obali Belog Timoka u naselju Višnjar, Srbija vode izvode radove na izradi odbrambenog nasipa. Radi se prvih  350 metara, a prema rečima gradonačelnika Ničića vrednost ovih radova je oko 5 miliona dinara.

“ Veliki broj objekata u naselju Višnjar biće zaštićeni od izlivanja Belog Timoka.

Čim vremenske prilike budu dozvolile radiće se od mosta u ovom naselju prema Mlekari, a za kompletno uredjenje i potpuno stavljanje pod kontrolu Belog i Crnog Timoka i Timoka do Vražogrnca grad ima na raspolaganju od Svetske banke gotovo milijardu dinara.

Ono što jeste problem grada Zaječara je rešavanje imovinskih odnosa koje grad mora da reši, i tek kada to bude urađeno kompletan ovaj projekat biće završen“, naglasio je Ničić.

fira.rs

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao i radove u Zetskoj i Olimpijskoj ulici u Zaječaru, koje se uredjuju u okviru programa koje je grad predvideo za uređenje atarskih puteva i puteva u rubnim naseljima.

„ Pored Zetske ulice, radi se i u Olimpijskoj ulici i u još nekoliko ulica koje su u prigradskim naseljima i radila se ulica Vasilija Đurovića Žarkog u naselju Kotlujevac.

Drugačiji način uređenja sem kroz ovaj program, ovih ulica nije moguć, sve dok ne dođe do kompletne legalizacije.

Mogućnosti za asfaltiranje se otvaraju tek kada se urade projekti za određene ulice i građani to moraju da razumeju.

Oni su dužni, da tamo gde im se nalazi poljoprivredno zemljište, to pretvore u gradsko građevinsko, a onda da podnesu zahteve ako već nisu podneli za legalizaciju.

S druge strane u nekim ulicama zbog sporova koji bi verovatno trajali godinama, zato što su neki ljudi nedozvoljeno gradili na trasama puteva, kao što je slučaj u ulici Vasilija Đurovića Žarkog ali i još nekim ulicama, očigledno nikada nećemo moći da rešimo problem“, rekao je Ničić, dodajući da tu nije problem u lokalnoj samoupravi.

fira.rs

On je najavio da grad u ovoj oblasti planira realizaciju velike investicije u narednoj godini.

„Lokalna samouprava će verovatno u idućoj godini smoći snage i naći strateškog partnera i obezbediti sredstva u visini više od jednog godišnjeg budžeta, koja ćemo naravno otplaćivati u narednih desetak godina kroz to strateško planiranje, ali ćemo uraditi sve ulice koje nisu urađene.

Međutim, ne može se raditi tamo gde ne postoji nijedna dozvola, gde ne postoji nijedan projekat, tako da moramo svi da se uvedemo u jednu disciplinu, počevši od nas iz uprave, od naših službi, pa sve do građana koji moraju neke propise i pravila da počnu da poštuju.

Meni je žao što se na 20, 30, 50-ak metara odavde nalazi naselje kome su sami građani dalai naziv „Kazamat“, ali „Kazamat“ je zato što je građeno tako što niko nije poštovao nijedan projekat, nijedan plan, nijedan uslov i nije razmišljao da i kroz legalizaciju treba da se obezbedi voda i kanalizacija, i asfaltiranje puteva.

Dozvole za gradnju svuda u svetu puno koštaju.

Sada kada je država omogućila da maltene to bude po nekim simboličnim cenama meni još uvek nisu jasni oni koji ne podnose zahteve za legalizaciju.

Voleo bih da ovde bude i asfalta ali pre toga moramo da uradimo i kanalizaciju do svake kuće, vodu, pa onda da asfaltiramo“, istakao je Niči.

Za uređenje atarskih puteva ove godine grad je izdvojio oko 65 hiljada evra, dok je oko 20% sredstava izdvojilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

izvor: zaječar online/tv fira/radio magnum

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: