fbpx

„GOMILICE“ VEĆ STIGLE: Ne propustite LETNJI VAŠAR U ZAJEČARU od 21. do 23. jula

Preporuka:

Ulična akcija „Izbori od A do Š“ i u Zaječaru

U susret redovnim parlamentarnim izborima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju pokrenula je karavan uličnih akcija širom Srbije „Izbori od A...

Varljiva jesen, temperatura do 13 stepeni

Danas će ujutro i pre podne biti umereno i potpuno oblačno, samo ponegde s kratkotrajnom, slabom kišom, a posle...

Kako se troši novac iz „zelenog“ fonda u Boru?

Bor je zvanično jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji, gde nisu retki protesti građana zbog zagađenja. Međutim, Bor je...
- Reklama -

Tradicionalni letnji vašar u Zaječaru počinje 21. i trajaće do 23. jula.

Kao i svake godine, nekoliko dana ranije stigli su prodavci polovne robe iz inostranstva, u narodu poznatije kao „gomilice“. 

Na gomilicama smo zatekli garderobu, ali i polovne bicikle, belu tehniku, kompjutere, televizore, mnogo alata, pa čak i kozmetičke proizvode.

Jednom rečju, ima svega – „od igle, do lokomotive“.

Kutak za mališane, polako počinje da dobija tradicionalni izgled sa ringišpilima, dok i prodavci mekica polako postavljaju svoje štandove.

foto: radiomagnum.rs

Iz Javno-komunalnog preduzeća „Higijena“ obaveštavaju zakupce tezgi da se izdavanje poslovnog prostora već obavlja u vremenu od 8 do 18 časova, a da je cena za zanatlije 3.000 dinara po dužnom metru.

Za polovnu robu, na primer, cena zakupa je od 1.400 do 2.800 dinara, dok je izdavanje prostora za prodaju mekica 7.500 dinara.

I ovog leta iznad robno-zabavnog dela vašara, na staroj lokaciji biće organizovana i stočna pijaca.

Zakup prodajnog prostora za krupnu stoku (krave, konji, telad, junad) je 300 dinara po komadu, dok je za sitnu stoku  (ovce, svinje i koze) 180 dinara.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na telefone 019/431-525 i 019/421-747.


Tokom trajanja letnjeg vašara u Zaječaru iz JKP „Higijena“ apeluju na građane, ali i sve posetioce vašara da vode računa gde parkiraju svoje automobile.

„Obaveštavamo posetioce letnjeg vašara da je zabranjeno parkiranje na zelenim površinama vašarišta, te da svoje automobile parkiraju na obeleženim parking mestima u ulici 7. septembar, i tako izbegnu dodatne troškove za naplatu kazni ili izlaska pauka na teren“, navodi se u saoptenju JKP „Higijena“ Zaječar.

Dobro došli na zaječarski vašar!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao pandan Pub Quizu, već nekoliko...

Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja u RPK Zaječar

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga biće održan "start up program" povodom podsticaja razvoja preduzetništva. Program ima za cilј da podstakne samozapošlјavanje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: