fbpx
Kultura Mladi su budućnost - Zaječar moj dom

GLUMCU U ČAST: Položeni venci na spomenik Zoranu Radmiloviću, večeras otvaranje festivala (VIDEO)

Jubilarni, 25. po redu, Dani „Zorana Radmilovića“, počinju danas.

Na dan otvaranja festivala, kako običaj nalaže, predstavnici pozorišta, kao i predstavnici grada položili su vence i cveće na spomenik Zoranu Radmiloviću.

polaganje-venaca-zoranu

„Mislim da je selektor napravio sjajan festival, da je izabrao vrhunska pozorišna ostvarenja. Siguran sam da smo postigli u velikoj meri ono što je i bila ideja, a to je da publika izađe zadovoljna“, istakao je ovom prilikom Davor Marušić, v.d. upravnika Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

On dodaje da će pozorište uputiti lokalnoj samoupravi inicijativu za izmeštanje spomenika.

zoran-radmilovic1

„Naša inicijativa, koju ćemo uputiti lokalnoj samoupravi, je da spomenik Zoranu Radmiloviću premestimo gde mu je, po mom dubokom uverenju, i mesto, dakle ispred pozorišta koje nosi ime Zoran Radmilović. Mislim da je to i logično, a i ovde je nekako usamljen“, kaže Marušić.

Od 19 sati u foajeu pozorišta biće otvorena izložba „Pozorišna fotografija do 1914. godine“, autora kustosa savetnika Mirjane Odavić muzeja pozorišne umetnosti Beograd, a izložbu će otvoriti Aleksandar Milosavljević, teatrolog.

Ovogodišnji festival svečano će otvoriti glumac Petar Božović besedom o Zoranu Radmiloviću večeras u 20 časova, nakon čega će uslediti i prva predstava u okviru Zoranovih dana, odnosno predstava zaječarskog pozorišta „Dosije vojnika Čonkina“. U predstavi igra bez malo ceo ansambal grada domaćina, a rađena je na osnovu romana Vladimira Vojnoviča i u adaptaciji i režiji Saše Volića.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar