fbpx
Društvo Izdvajamo

„GimZA Code“ prvi kao primer dobre prakse

Tim Zaječarske Gimnazije zablistao je na 7.Nacionalnoj Euroguidance konferenciji pod nazivom  „Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji i Evropi“ koja je održana u Beogradu. Za aktivnost „GimZA Code“ tim u sastavu Mladen Šljivović, Jelena Dimović, Danijela Mitov, Nataša Stanojević i direktor Srđan Stanojević osvojili su prvu nagradu.

Podsećamo, za „STEM pešaku turu“ na istoimenom takmičenju bili su drugi, a sada su zauzeli vodeću poziciju.

Na pomenutom takmičenju održanom danas, 3. oktbra u Beogradu predstavljene su nacionalne ideje i dobre prakse u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, a priznanje za tim zaječarske Gimnazije dokazuje da je „GimZA Code“ ideja najbolja od svih.

Reč je o ideji da se istorija, fizika, matematika, engleski i brojni predmeti u srednjoj školi mogu učiti i kroz zabavu. „GimZA Code“ je kroz igru  – potraga za blagom kod učenika podstakao kreativnost, timski rad, ali i fizičku kondiciju budući da je zadatke trebalo rešiti pre drugih timova.

Na konferenciji su pored zaječarskih pobednika, predstavljeni i ostali nagrađeni i istaknuti primeri dobre prakse. Ove godine, dobitnici nagrada su:

  1. Gimnazija u Zaječaru („Potraga za blagom: GimZa Kod“),
  2. Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove („Uključivanje slabovidih učenika u aktivnosti karijernog vođenja i priprema za studiranje i studiranje po afirmativnim merama“)
  3. i Centar Inventiva iz Beograda („Program VIZ&JA“).

Euroguidance je evropska mreža za podršku karijernom vođenju i savetovanju. Primarni korisnici usluga Euroguidance centra su stručnjaci iz oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Usluge Euroguidance centra mogu da koriste i svi zainteresovani studenti, učenici, nastavnici, zaposleni ili nezaposleni.

 

1 komentar

  • „Da se istorija, fizika, matematika, engleski i brojni predmeti u srednjoj školi mogu učiti kroz zabavu dokazao je Tim za karijerno vođenje i savetovanje u zaječarskoj Gimnaziji Učenici predvođeni idejom profesora Mladena Šljivovića učestvovali su u aktivnosti pod nazivom „GimZA kod“ zazvijajući kreativnost, timski rad, ali i fizičku kondiciju budući da je zadatke trebalo rešiti pre drugih timova. “ Sledeće je verovatno nešto kao učenje u snu i/ili pod vodom!!
    Nije poslovica “ Bez muke nema nauke“ nastala kao posledica zabave i zezanja tokom učenja.

Dodaj komentar