fbpx

GimZA kod: Učenici Gimnazije timski učestvovali u „potrazi za blagom“ (FOTO)

Preporuka:

U Timočkoj Krajini u planu izgradnja oko 100 mini-hidroelektrana

Na teritoriji Srbije prema podacima sa sajta elektrosrbija.rs planirana je izgradnja preko 850 mini-hidroelektrana (MHE). Oko 100-ak mini-hidroelektrana u...

Pesnik Nikola Stojanović gost OŠ „Desanka Maksimović“

Pesnik Nikola Stojanović, rodom iz Velike Kruševice kod Kruševca posetio je u utorak, 21. januara Osnovnu školu "Desanka maksimović"...

Promocija knjige „Vera i ateizam“ u zaječarskoj Gostoprimnici

Promocija knjige "Vera i ateizam" autora doktora Aleksandra Milojkova biće održana u četvrtak 23. januara u zaječarskoj "Gostorpimnici. Dr Aleksandar...
- Reklama -  

Da se istorija, fizika, matematika, engleski i brojni predmeti u srednjoj školi mogu učiti kroz zabavu dokazao je Tim za karijerno vođenje i savetovanje u zaječarskoj Gimnaziji Učenici predvođeni idejom profesora Mladena Šljivovića učestvovali su u aktivnosti pod nazivom „GimZA kod“ zazvijajući kreativnost, timski rad, ali i fizičku kondiciju budući da je zadatke trebalo rešiti pre drugih timova.

U toku prvog „GimZa koda“ koji je u sredu, 20. marta organizovan u Gimnaziji u Zaječaru učenici su rešavali zagonetke vezane za veštine 21. veka. Rešenje zagonetke vodilo ih je do sledeće lokacije na kojoj bi ih čekala nova zagonetka.

Tako su učenici pomenute škole razvijali veštine timskog rada, kritičkog razmišljanja, rešavanja problema, ali i testirali fizičku kondiciju budući da je zadatke trebalo rešiti pre drugih timova. Za sve to na kraju bili su prigodno i nagrađeni.

Prema rečima direktora zaječarske Gimnazije srđana Stanojevića celokupan projekat osmislio je profesor fizike mladen Šljivović, koji je pomenutu aktivnost sproveo u delo u saradnji sa drugim kolegama i učenicima Gimnazije.

“ Učenici su tokom trajanja prvog „GimZA koda“ prevodili sa engleskog, rešavali jednačine iz matematike, nalazili skrivene poruke u knjigama.

Rešenje zagonetke vodilo ih je do sledeće lokacije na kojoj bi ih čekala nova zagonetka, sa novim putokazom koji ih je vdio do sledeće lokacije.

Tako ih je put od škole vodio do centra grada, obližnjeg kafića, najstarije zgrade u Zaječaru, da bi na kraju ponovo došli do Gimnazije, gde ih je čekalo i rešenje zagonetke.

Ova aktivnost za sve učenike kako profesore, tako i srednjoškolce bila je izuzetno zanimljiva, tako da smo dogovorili da do kraja školske godine druženje ponovimo bar još jednom“, istakao je Stanojević za portal „Zaječar online“.

U „GimZa kodu“ pored učenika zaječarske Gimnazije, učestvovali su i brojni profesori, ali i pedagog škole.

Potraga za tajnim kodom završena je u zgradi zaječarske Gimnazije, a prvoplasirana ekipa srednjoškolaca nagrađena je Andrićevom „Prokletom avlijom“ i simboličnim nagradama.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst organizuje još jednu od mnogobrojnih akcija davanja krvi koje su u poslednjim mesecima sprovedene na teritoriji grada Zaječara. U saradnji sa Zavodom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: