Sport

Gimnastički trening na Popovoj plaži drugog dana Evropske nedelje sporta u Zaječaru

FOTO: glassporta.rs

Javnim treningom na Popovoj plaži nastavljena je Evropska nedelja sporta u Zaječaru. Članice Gimnastičkog kluba “Zaječar” pokazale su sjajne koreografije i odličnu uvežbanost, a sve pod budnim okom svojih klupskih trenera.

Sve počinje od baze, pa je tako nakon jučerašnjeg časa fizičkog vaspitanja, manifestacija ostala u istom ritmu, a nastavak je u dvorištu Osnovne škole “Đura Jakšić”, gde je održan javni košarkaški trening, prenosi glassporta.rs.

FOTO: glassporta.rs

Današnja omladina nije toliko aktivna kao prethodne generacije, a gojaznost je u porastu zbog nedovoljnog bavljenja fizičkom aktivnošću, o čemu svedoče i podaci istraživanja u Srbiji:

30 % dece se bavi sportom van škole
12 % omladine bavi se sportom generalno
4,5 % studenata bavi se bilo kakvim vidom fizičke aktivnosti

FOTO: glassporta.rs

Neophodno je da se mladi edukuju o značaju fizičke aktivnosti od najranijeg doba, a popularizovanje kroz obrazovaanje jedan je od ključnih ciljeva akcije Olimpijskog komiteta Srbije, koja se ove godine održava u više od 10 gradova Srbije. Zaječar je treću godinu zaredom domaćin manifestacije, prvi put u ovom obliku, gde će punih osam dana na nekoliko lokacija u gradu biti održani javni časovi i treninzi zaječarskih sportskih klubova i sportskih udruženja.

Izvor: glassporta.rs

FOTO: glassporta.rs

Dodaj komentar