Društvo

FOTO DANA: Obaveštenje u zaječarskoj crkvi zbunilo mnoge građane

FOTO: Zaječar online

Brojni Zaječarci koji su ovih dana ušli u Saborni hram Presvete Bogorodice u Zaječaru nisu mogli a da ne primete obaveštenje koje je bilo zalepljeno sa desne strane pored samog ulaza u hram. Kako u obaveštenju stoji „Vaše telefonske račune možete platiti radnim danima od 7 do 13 sati i od 17 do 19 sati, a nedeljom od 7 do 14 sati“, građani su pomislili da je Eparhija Timočka možda uvela novu uslugu za sve Zaječarce.

Istraživali smo na koga se obaveštenje odnosilo i možemo li zaista telefonski račun sada plaćati i u zaječarskoj crkvi?

FOTO: Zaječar online

Obaveštenje napisano rukom, zalepljeno tik pored ulaza u Saborni hram Presvete Bogorodice u Zaječaru, zbunilo je brojne građane koji su sa nevericom preispitivali mogućnost da svoj telefonski račun mogu platiti i u crkvi.

„Videla sam obaveštenje u crkvi i malo me je zbunilo. Nisam ni pomislila na ideju da ćemo i račune za telefon moći da plaćamo na ovaj način“, kaže zbunjena baka Dragica.

„Ideja možda i nije loša, gužve u crkvi retko kad ima, bolje je da to platim ovde, nego da satima čekam red u Pošti“, kaže Vlada Jončić.

Obaveštenje se, međutim, kako saznajemo u zaječarskoj crkvi, ne odnosi na sve građane Zaječara, već samo na upošljenike Eparhije Timočke.

„Obaveštenje se odnosi isključivo na radnike i sveštenstvo Eparhije Timočke, odnosno na sve one koji koriste mobilne brojeve umrežene u naš sistem“, kažu u zaječarskoj crkvi.

Dakle, prema njihovim rečima, telefonske račune ne može da plati bilo ko, već samo određena grupa građana, iako to u obaveštenju nije naznačeno kako valja.

Dodaj komentar