fbpx

FOTO DANA: Mesec avgust po meri gradske vlasti

Preporuka:

Na području Zaječarskog upravnog okruga za sada nema registrovanih slučajeva afričke kuge svinja

Uprava za veterinu proglasila je epidemiju afričke kuge divljih svinja, na teritoriji  lovišta u Pirotskom okrugu i u okolini...

Nakon godinu dana novi auto smećari pušteni u rad

Javno komunalno stambeno preduzeće "Zaječar" od Gradske uprave, je dobilo na korišćenje 4 auto smećara koji će biti angažovani...

Večeras proslavljamo Srpsku novu godinu

Dok su jedni spremni da raskite jelku već 2. janura, drugi žele da prolongiraju prazničnu magiju koliko god mogu,...
- Reklama -
  1. Činjenica je da od velikih vrućina čoveku može da se pomuti razum, da mu padne koncentracija, pa čak i da zaboravi koji je dan u nedelji. Međutim, do sada se nije dogodilo da neko pokuša, slučajno ili namerno, da čitavih osam radnih dana izbriše iz sećanja (čitaj: iz kalendara), a da pojedine dane (i to dane vikenda) takoreći „povrati“. E pa, grad Zaječar će očigledno zbog ovog pokušaja možda ući i u Ginisovu knjigu rekorda.

Ukoliko malo bolje pogledate fotografiju kalendara koja je štampana za potrebe lokalne samouprave grada Zaječara primetićete da u mesecu avgustu ima dosta nelogičnosti.

Subotu i nedelju, 3. i 4. avgust proživećemo još jednom „gratis“, jer valja se prisetiti dana kada je 1961. rođen doskorašnji američki predsednik Barak Obama.

Zato ćemo 6. i 7. avgust preživeti u stilu „Dosijea X“, jer je ipak 7. avgusta rođen američki glumac Dejvid Duhovni, poznatiji kao Molder.

Davne 1902.  tih dana je objavljena prva vremenska prognoza u Srbiji, a priznaćete, vreme je u Zaječaru relativan pojam, jer se ovde živi gore nego u prošlom veku…

Sudeći po kalendaru grada Zaječara duplo ćemo morati da preživimo i 10. i 11. avgust, 17. i 18. avgust, ali i 24. i 25. avgust. E pa, baš ako ćemo… ipak su vikendi u pitanju, jer u gradu ionako niko ništa i ne radi.

A (ne) radnici će moći još jednom da odahnu jer će, kako kalendar kaže, bukvalno „prespavati“ još po dva dana i to u sred radne sedmice. 6. i 7. avgust, pa 13. i 14. 8. ,20. i 21. avgust i na kraju 27. i 28. 8.

Ovo bi možda u budućnosti bar u gradu Zaječaru moglo da postane praksa, da bar tokom avgusta poslodavci radnicima dupliraju vikende, a umanje po dva radna dana u nedelji!

Ionako se u gradu još malo na prstima mogu nabrojati ljudi koji zaista nešto rade, dok ostali grad napuštaju i u nepovrat beže.

Hvala što nas pratite!

Napomena: Tekst je isključivo šaljivog karaktera, bez namere da ikoga uvredi ili omalovaži!

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. ima pojedinaca koji i ne znaju da gledaju u kalendar i koji im nista i ne znaci.sve je kako boško kaze..a kako on dolazi i kada na posao to samo on zna..pa negde oko podneva rekali bi radnici GUZ-a.dok se naspava..a on misli da je posle svakog spavanja to vec sledeći dan.i eto greske.ali nema veze-niko i ne sme da mu kaze nista.odmah ce pasti ZABRANA!sada je moderno da se zabranjuje sve.e moj boško.gubiš kompas.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: