fbpx
Izdvajamo Zabava

FOTO DANA: Mesec avgust po meri gradske vlasti

  1. Činjenica je da od velikih vrućina čoveku može da se pomuti razum, da mu padne koncentracija, pa čak i da zaboravi koji je dan u nedelji. Međutim, do sada se nije dogodilo da neko pokuša, slučajno ili namerno, da čitavih osam radnih dana izbriše iz sećanja (čitaj: iz kalendara), a da pojedine dane (i to dane vikenda) takoreći „povrati“. E pa, grad Zaječar će očigledno zbog ovog pokušaja možda ući i u Ginisovu knjigu rekorda.

Ukoliko malo bolje pogledate fotografiju kalendara koja je štampana za potrebe lokalne samouprave grada Zaječara primetićete da u mesecu avgustu ima dosta nelogičnosti.

Subotu i nedelju, 3. i 4. avgust proživećemo još jednom „gratis“, jer valja se prisetiti dana kada je 1961. rođen doskorašnji američki predsednik Barak Obama.

Zato ćemo 6. i 7. avgust preživeti u stilu „Dosijea X“, jer je ipak 7. avgusta rođen američki glumac Dejvid Duhovni, poznatiji kao Molder.

Davne 1902.  tih dana je objavljena prva vremenska prognoza u Srbiji, a priznaćete, vreme je u Zaječaru relativan pojam, jer se ovde živi gore nego u prošlom veku…

Sudeći po kalendaru grada Zaječara duplo ćemo morati da preživimo i 10. i 11. avgust, 17. i 18. avgust, ali i 24. i 25. avgust. E pa, baš ako ćemo… ipak su vikendi u pitanju, jer u gradu ionako niko ništa i ne radi.

A (ne) radnici će moći još jednom da odahnu jer će, kako kalendar kaže, bukvalno „prespavati“ još po dva dana i to u sred radne sedmice. 6. i 7. avgust, pa 13. i 14. 8. ,20. i 21. avgust i na kraju 27. i 28. 8.

Ovo bi možda u budućnosti bar u gradu Zaječaru moglo da postane praksa, da bar tokom avgusta poslodavci radnicima dupliraju vikende, a umanje po dva radna dana u nedelji!

Ionako se u gradu još malo na prstima mogu nabrojati ljudi koji zaista nešto rade, dok ostali grad napuštaju i u nepovrat beže.

Hvala što nas pratite!

Napomena: Tekst je isključivo šaljivog karaktera, bez namere da ikoga uvredi ili omalovaži!

1 komentar

  • ima pojedinaca koji i ne znaju da gledaju u kalendar i koji im nista i ne znaci.sve je kako boško kaze..a kako on dolazi i kada na posao to samo on zna..pa negde oko podneva rekali bi radnici GUZ-a.dok se naspava..a on misli da je posle svakog spavanja to vec sledeći dan.i eto greske.ali nema veze-niko i ne sme da mu kaze nista.odmah ce pasti ZABRANA!sada je moderno da se zabranjuje sve.e moj boško.gubiš kompas.

Dodaj komentar