fbpx
Sport

FK TIMOKU ukinuta ZABRANA: OTIŠLO PET, DOŠLO SEDAM IGRAČA

Fudbalskom srpskoligašu Timoku skinuta je suspenzija –  OTIŠLO PET, DOŠLO SEDAM IGRAČA.

Treneru Nebojši Vučićeviću i igraču Nebojši Saviću iz prvoligaških dana Timok više ne duguje novac koji su dobili tužbama sudu od zaječarskog srpskoligaša, piše radio „Magnum“.

Isplatom tih dugova Zaječarci su oslobođeni zabrane dovođenja novih igrača iz drugih klubova, koju im je izrekla Disciplinska komisija FS RIS koja je tu zabranu pre neki dan i ukinula. Tako je rešen deo problema koje ima ovaj vremešni fudbalski kolektiv koji će 2019. proslaviiti vek postojanja.

Zasad ostaje odluka o oduzimanju devet bodova zbog tih dugova, ostaju i druga dugovanja kluba i činjenica predviđena zakonom da sportski kolektivi koji imaju dugove ili su u blokadi neće moći da se finansiraju sredstvima iz budžeta.

Podsetimo, nedavno je na vanrednoj sednici Skupštine kluba umesto dotadašnjeg predsednika Dušana Firovića izabran Radiša Nikolić a sa njim i novi Upravni odbor kluba. Timok je u velikim finansijskim problemima, koje je tek delimično rešio. O tome novi presednik Nikolić kaže:

– Bez novca ne možemo normalno da funkcionišemo. Zato smo se svi u upravi kluba maksimalno angažovali kako bi skinuli veći deo duga i bar delimično ublažili finansijsku krizu i ispunili uslove za ostvarenje osnovnog cilja da stogodišnjicu dočekamo i obeležimo kao prvoligaši. Na sednici Upravnog odbora dogovrili smo se da od zaječarskih preduzetnika zatražimo pomoć, ali i da svako od nas u okviru svojih mogućnosti pomogne da što pre rešimo ovu tešku finansijsku krizu.“

OTIŠLO PET, DOŠLO SEDAM IGRAČA

U tek završenom prelaznom roku Timok, zajrečarski srpskoligaš, se ipak značajno pojačao, više pojačanja je doveo, nego što je otišlo iz kluba.

OTIŠLI: Vasiljević (Car Konstantin Niš), Trifunov, Golubović, (Rtanj Boljevac), Pešić (Vlasina), Cvetković (Šarbanovac borski).

DOŠLI:  Lilić, Nikolić (Dunav Prahovo), Dudić, Vučić (Bor), Spasovski (Timočanin Knjaževac), Živanović (Jedinstvo Paraćin), Petrović (OFK Grlište).

 

izvor:

radiomagnum.rs

Dodaj komentar