fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Sport

FK “Timok 1919” ponovo u Srpskoj ligi “Istok”

FOTO: zajecaronline.com

Zaječar će od naredne sezone imati dva srpskoligaša. Fudbalski klub „Timok 1919“, koji se pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa nalazio na 2. mestu Zone „Istok“, odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, sledeću sezonu igraće u višem rangu, prenosi glassporta.rs.

Na taj način, naredne sezone gledaćemo zaječarski derbi u Srpskoj ligi „Istok“, gde će se pored “Timoka 1919”, naći i što je od ranije poznato, “Кablovi”, koji su pre suspendovanja sezone bili na liderskoj poziciji Zone „Istok“, sa 45 osvojenih bodova, ispred gradskog rivala, koji je imao 39.

Izvršni odbor FSRIS doneo je odluku o proširenju Srspke lige u narednoj sezoni, koja će brojati 20 klubova, umesto dosadašnjih 16, a pored “Timoka 1919” iz Zaječara, članovi trećeg ranga takmičenja odlukom su postali i “Jedinstvo” iz Paraćina, “Župa” iz Aleksandrovca i “Morava” iz Vladičinog Hana.

Fudbaleri “Timoka 1919” započeli su već pripreme za narednu sezonu, koja će početi za nešto manje od mesec dana, a Zaječarce će sa klupe voditi Vojkan Rajčić, trener iz Aleksandrovca, koji je Zaječarce vodio i u par kola prolećnog dela sezone, pre prekida zbog uvođenja vanrednog stanja.

Nema sumnje da će igrački kadar morati i da se pojača za konkurenciju u Srpskoj ligi „Istok“, a ekipu će ponovo s kapitenskom trakom predvoditi Miloš Rošević, devetnaestogodišnji zaječarski napadač.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar