fbpx
Kultura

Finalisti 53. Gitarijade nastupili pred zaječarskom publikom

Finalno takmičеnjе dеmo bеndova za laskavu titulu pobеdnika 53. Gitarijadе u Zajеčaru počelo je na Kraljеvici u 21 sat.

Infuzija

Prvi bend koji se sa dve pesme predstavio zaječarskoj publici bio je band “Infuzija”, autorski rock bend iz Bratunca Najviša „Božija nagrada“ za njih je, kako ističu, dar sa neba da ova trojica momaka „otac sa svoja dva maloletna sina“ sviraju zajedno!!!

BandOver

Za titulu najboljeg benda na 53. Gitarijadi boriće se „Bendover“, autorski i klupski bend iz Beograda. Oni su nastipili drugi po redu u finalnoj večeri. Bend koji, kako ističu članovi, neguje čist i čvrst zvuk rock’n’rolla ponudio je zaječarskoj publici tvrd zvuk, dobar rif i pevanje – sasvim dovoljan razlog da pomere svakoga sa mesta.

Mehanizam

Zaječarska publika imala je priliku da uživa u nastupu najmlađeg užičkog benda „Mehanizam“. Iako su osnovani maja 2019. nastupom na predtakmičenju u Zrenjaninu 22. juna bili su bolji od niza scenski iskusnijih bendova iz Srbije i regiona i svrstali se u red onih koji imaju priliku da pokažu i dokažu kvalitet na 53. Gitarijadi.

Gnjev anđela

„Gnjev anđela“ takođe bend iz Bratunca 4. je bend koji se u finalnoj večeri Gitarijade predstavio zaječarskoj publici. Njihove pesme nalaze dobar odjek kod mnogobrojne publike. Učestvovali su na brojnim festivalima i klubovima u BiH i Srbiji.

Sanitarijum

I poslednji, ali ne i manje važan nastupio jejoš jedan bend iz prestonice – “Sanitarijum”. Bend koji je definitivno napravio najbolju buku neafirmativni deo Gitarijade doveo je do usijanja.

Proglašenje pobednika 53. Gitarijade očekuje se par sati posle ponoći.

Dodaj komentar