fbpx
Kultura

Filmski vikend

Ljubitelje sedme umetnosti očekuje bogat filmski vikend u Centru za kulturu u Kotlujevcu. Zaječarska publika moći će da pogleda: “Zaleđeno kraljevstvo 2”, “Ajvar”, “STAR WARS – USPON SKAJVOKERA”, “Patrolne šape” i “Džumandži 2 SLEDEĆI NIVO”.

Film Zaleđeno kraljevstvo 2 – Frozen 2 na repertoaru je u subotu, 28. decembra od 16 sati.

“Zašto je Elsa rođena sa čarobnim moćima? Odgovor na to pitanje je doziva ali i preti kraljevstvu. Zajedno sa Anom, Kristofom, Olafom i Svenom upustiće se na opasno ali i izvanredno uzbudljivo putovanje. U “Zaleđenom kraljevstvu” Elsa se pribojavala da su njene moći previše jake za svet i mora verovati da su dovoljne”.

Domaći film “Ajvar” prikazuje se u subotu od 18 sati.

“Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši”.

Filmski hit STAR WARS – USPON SKAJVOKERA biće prikazan u subotu, 28. decembra i u nedelju, 29. decembra od 20 sati.

“Lucasfilm i reditelj Džej Džej Abrams još jednom su udružili snage kako bi publiku poveli na epsko putovanje kroz daleku galaksiju u filmu “STAR WARS – USPON SKAJVOKERA”. Ovaj film je zaključak iskonske sage o Skajvokerima, u kome će se roditi nove legende i u kome konačna bitka za slobodu tek sledi”.

Najmlađa zaječarska publika biće u prilici da pogleda sinhronizovani film Patrolne šape, u nedelju, 29. decembra. Projekcija je zakazana za 16 sati.

“Patrolne šape” su šest herojskih štenaca koje predvodi dečak Rajder. Svaka kuca ima svoj talenat i moć, Oni zajedno pokazuju da nijedan posao nije pretežak, nijedno štene nije premalo i edukuju sve uzraste o građanskom ponašanju, društvenim veštinama i rešavanju problema”.

Istog dana od 18 sati prikazaće se film Džumandži 2 SLEDEĆI NIVO.

“Neko vreme je prošlo otkako su Spenser, Fridž, Betani i Marta zaigrali davno zaboravljenu igru Džumandži. Kada jedan od njih ponovo završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u spasilačku misiju. Ulazeći u Džumandži kako bi spasili svog prijatelja, naši heroji otkrivaju da ništa nije onako kako su očekivali. Igra se promenila kao i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili a igra nikad nije bila teža i opasnija. Igrači će morati hrabro da prođu kroz nepoznate i neistražene predele od sušnih pustinja do snežnih planina, kako bi izbegli najopasniju igru na svetu”.

Karte po ceni od 250 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta do petka, od 8 do 16 sati, a na dan prikazivanja filmova, u subotu i nedelju, na blagajni Centra za kulturu u Kotlujevcu, od 15 sati.

Dodaj komentar