Kultura

Festival Vlaške lepote Balkana u Velikoj Jasikovi

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Velikoj Jasikovi, kod Zaječara, 17. i 18. jula biće održan 2. Festival Vlaške lepote Balkana. U okviru ove dvodnevne manifestacije, posetioci će moći da uživaju u bogatom i raznovrsnom programu.

Prvog dana festivala, 17. jula, biće održana takmičenja, izložbe i kulturno umetnički program. Od 16 časova predviđeno je takmičenje u pripremi kačamaka. U 17 sati izložba vlaške tradicionalne trpeze, a u 19 časova takmičenje izvođača izvornih vlaških pesama. Nakon toga, publika će moći da uživa u nastupu folklornih grupa Gradskog folklornog ansambla „ZORA“, kao i Folkorne sekcije Društva Roma iz Zaječara.

Sledećeg dana, u četvrtak 18. jula, 2019. program će početi u 20 časova Izborom za najlepšu Vlajnu Balkana, nakon čega će manifestaciju za ovu godinu zatvoriti koncert poznate estradne umetnice Кatarine Živković.

Festival Vlaške lepote Balkana i ove godine organizuje Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“. Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Dodaj komentar