hotel na staroj planini
foto: futurehospitalityleaders.wordpress.com

Falkenštajner grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom „Stara planina“. 

Kako je rečeno iz menadžmenta hotelskog lanca “Falkenštajner“ u Beogradu, grupacija je već povukla svoj menadžemet iz „Stare planine“ i tamo više nema njihovih radnika.

„Stara planina više nije deo našeg lanca“, rečeno je za B92.
Falkenštajner je povlačenjem sa Stare planine raskinuo ugovor o upravljanju hotelom „Stara planina“ na 15 godina potpisan 2012. godine.
„Podizanjem njihove zastave na ovaj hotel sigurno će biti mnogo lakše dovođenje novih operatera i novih investitora na Staru planinu“, rečeno je tada.
Hotel sa četiri zvezdice „Stara planina“, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća „grinfild“ investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Kompanija „Falkenštajner“, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Na društvenim mrežama pojavilo se i saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da su bili prinuđeni da raskinu ugovor i da nisu uspeli da održe ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom „Stara planina“.

Izvor: b92.net

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here