fbpx
Društvo Izdvajamo

Epidemiološka situacija se pogoršava, pet novoobolelih u Zaječaru

ILUSTRACIJA

Na osnovu 26 obrađenih PCR testova u Zaječaru je otkriveno pet novih slučajeva infekcije virusom covid-19. Sve osobe su muškog pola, starosti od 9 do 70 godina života.

Ukupan broj inficiranih, nakon najnovijih slučajeva, popeo se na 467 osoba, od čega je 211 ženskog i 256 muškog pola.

Od ovog broja 416 osoba više nema pozitivan PCR nalaz.

Četiri osobe iz Zaječara su preminule od početka epidemije.

Na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar nalazi se 11 inficiranih osoba dok je ostalih 36 slučajeva na kućnom lečenju i u izolaciji.

Epidemiološka situacija u gradu se naglo pogoršava, te su sve inspekcijske službe, shodno jučerašnjem sastanku na nivou okruga, dobile nalog za rigoroznu kontrolu i kažnjavanje svih koji ne poštuju propisane mere.

“Ukoliko se ovakav trend broja inficiranih nastavi i narednih dana, i mere za suzbijanje širenja infekcije ne budu poštovale, gradski ŠVS preduzeće mere skraćivanja radnog vremena svih objekata kao i zatvaranja svih gradskih javnih ustanova i održavanje bilo kakvih manifestacija na teritoriji grada. Još jednom apelujemo i molimo sve preduzetnike, privredne subjekte i rukovodioce institucija (banke, pošte, hoteli, restorani i kafići) da povedu računa o stanju dezo barijera (uočeno je da su iste ili suve ili toliko prljave da predstavljaju izvor zaraze, a da mnogi iste i nemaju) kao i o obavezi dezinfekcije ruku prilikom ulaska u njihove objekte. Obaveza pravilnog nošenja maski i distance se podrazumeva i inspekcijske službe će po ovom pitanju imati nultu toleranciju”, napisao je na svom fejsbuk profilu gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Dodaj komentar