Društvo Zabava

Ekološka radionica za decu i mlade: Otvaranje Zelene učionice na Kraljevici u sredu 6.jula

Outhide festival
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

„Outhide“ festival, Centar za trudnice, roditelje i klince iz Zaječara i Ranac i kompas organizuju u sredu, 6. jula, od 18 do 20 časova, radionicu potrage za blagom i ekološku radionicu na Kraljevici za decu od 4 do 10 godina.

„Početna tačka za okupljanje u 18 časova će biti spomenik Ljuba Didić, odake krećemo u potragu zablagom, a završna tačka će biti Zelena učionice, pored košarkarskog terena na Kraljevici. Kroz radonice ćemo rešavati zadatke, učiti o drveću, saznati kako da se pripremimo za boravak u prirodi, kako se rasklapa šator, kako da koristimo radio vezu, i na kraju ćemo dati priliku mladim učesnicima da podele sa nama svoju viziju Kraljevice u budućnosti“, istakli su na zvaničnoj stranici „Outhide“ festivala.

Ekološku radionice će voditi vaspitačica Milena Stojanović, ispred Centra za trudnice, roditelje i klince, i Katarina Svetozarević, licencirani vodič i član Gorske službe spasavanja, ispred organizacije Ranac i Kompas.
Želimo da radionicama kroz zabavan program deci približimo temu ekologije i važnosti boravka u prirodi, naglasili su organizatori radionice.
Outhide je izgradio Zelenu učionicu za sve sugrađane, koji mogu da je koriste za odmor, ali i za organizaciju ovakvih događaja.
Nakon radionica je planirana sadnja drveća oko Zelene učionice i time ćemo zvanično otvoriti ovo mesto za odmor, druženje i učenje.
Izgradnju Zelene učionice i organizaciju radionica podržala je Trag fondacija.

Dodaj komentar