fbpx
Sport

Dušan Firović novi predsednik FK Timok, potpredsednik Šoršokanović, generalni sekretar i dalje Dragan Paunović Paun

foto: radiomagnum.rs

DUŠAN FIROVIĆ NOVI JE PREDSEDNIK FUDBALSKOG KLUBA TIMOK

Juče je u Zaječaru održana vanredna sednica Skupštine Fudbalskog kluba Timok, na kojoj je izabran novi predsednik kluba, ali i ostali delovi rukovodstva.

Jednoglasnom odlukom Skupštine za novog predsednika FK „Timok“ izabran je član Gradskog veća i, kako je juče rečeno, dugogodišnji sportski radnik Dušan Firović, koji je tom prilikom poručio da je prvi cilj novog rukovodstva stabilizacija kluba na svim nivoima.

-Za celokupnu tešku situaciju u klubu krivi su ljudi koji su vodili klub u prethodnom periodu i oni snose ogromnu odgovornost jer su fudbalski klub „Timok“ doveli do propasti, čulo se na sednici.

Povratak FK “Timok“ na stare staze uspeha i slave, kao i veći broj Zaječaraca u prvom timu, ideja je vodilja novog rukovodstva. Za početak, cilj je obezbediti opstanak u srpskoligaškom društvu u sezoni koja sledi, rekao je juče novi predsednik kluba Dušan Firović.

Za potpredsednika kluba, na predlog Firovića, izabran je odbornik zaječarskog parlamenta Željko Šoršokanović. Izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora, dok je na mestu generalnog sekretara ostao dugogodišnji vršilac dužnosti Dragan Paunović Paun.

Od novog rukovodstva kluba se očekuje da stabilizuje finansijsku situaciju i deblokira klupsku kasu da bi mogla da se registruju planirana pojačanja.

Timok je inače u problemu sa igračkim kadrom. Neki od najboljih Tmokovih fudbalera već su napustili Timok ili najavili odlazak u druge klubove. Klub je u problemu i zbog toga što su ga bivši igrači i treneri tužili, pa je klupska kasa ponovo u blokadi. Zato se od novog rukovodstva očekuje da reši pitanje dugova i obezbedi sredstva za novo prvenstvo.

Izvor:  radiomagnum.rs

Dodaj komentar