Izdvajamo Politika

DS Zaječar: Radi istine oko koncerta pozivamo na odgovornost Boška Ničića

Nakon zakazanog pa „otkazanog“ koncerta na gradskom Trgu, oglasio se gradski odbor Demokratske stranke novim saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

Kao odgovorna politička organizacija, obaveza nam je da u ovom slučaju jasno reagujemo radi istine, koja je u interesu svih građana Zaječara – stoji u saopštenju gradskog odbora DS Zaječar.

Vest da će koncert grupe „Zeka &No Limit bend“ biti održan, bila je javno prezentovana na stranici grada zaječar.info. Posle sporne situacije, zbog prisustva više od dva člana benda na istom mestu, u isto vreme, koncert je bio otkazan.

Odgovorna lica grada Zaječara morala su da znaju da u isto vreme, na istom mestu, sa istom svrhom mogu biti najvise dva lica, te se postavlja pitanje zašto je izdato više od dve dozvole za kretanje članovina istog benda i zato se danas pozivamo na odgovornost lokalnog kriznog staba, pre svega komandanta Boška Ničića, koji je i u potpisu izdatih dozvola.

Dakle, nemoguće je tvrditi da sam gradonačelnik nije bio upoznat za ovom inicijativom, kao i da nije moguće da nije reagovao prekršajni sudija, nakon intervencije policije. Šta se dalje dogodilo, i šta će se dalje događati ostaje da se utvrdi u danima koji dolaze – zaključuje se u saopštenju demokrata.

Podsetimo, sinoć je bend „Zeka & No Limit“ trebalo da održi koncert bez publike u znak podrške lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima, volonterima i svima koji daju svoj doprinos u borbi protiv COVIDA-19. Bilo je predviđeno da taj koncert građani Zaječara mogu da prate u direktnom prenosu na T1 televiziji a sama vest o održavanju koncerta i najava bile su na sajtu grada međutim u međuvremen su uklonjene.

Početak koncerta je bio najavljen za 20h i deo građana ali i opozicionih partija je ovu „akciju“ smatrao pokušajem vlasti da „utiša“ akciju bukom protiv diktature.

Koncert je navodno zabranjen po odluci Prekršajnog suda, preneo je portal Glas Zaječara, međutim ova informacija nije zvanično potvrđena, kao ni navodi da će biti podnete prekršajne prijave protiv organizatora.

Oglasili se Ničić ali i frontmen benda Mladen Žikić

Nakon objava o otkazivanju koncerta podrške, oglasio se gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić a njegovu reakciju prenosi Glas Zaječara.

„Zašto toliko LAŽETE?! Koji sudija, na čiju inicijativu, kada, gde vam je to rešenje ?! Usput grad nije bio organizator koncerta već su ti isti muzičari, zbog zvanja i “pretnji” vaših političkih ortaka, koncert podrške onima koji se bore protiv virusa, SAMI OTKAZALI !

Niti im je iko dozvoljavao niti zabranjivao, a potvrde, da koncert održe, i to najviše njih dvoje/ca, i uz prenos na tv, preuzeli su u sekretarijatu ŠVS. Mene nisu ni pitali da ga održe ! Tako da “Moša” jeste ali nekom drugom…opet vam LAŽ nije bas uspela. Živi mi bili organizatori “šerparijade”“.

U izjavi za Glas Zaječara Mladen Žikić je naglasio da je namera koncerta bila da se građani oraspolože, jer je muzika najbolji lek, kao i da zamisao o održavanju koncerta nema nikakvu političku pozadinu.

Po ugledu na naše poznate muzičke izvođače, dobili smo ideju da održimo jednu svirku kojom bismo bar malo oraspoložili naše sugrađane u ovim kriznim vremenima, jer smatramo da je muzika najbolji lek. Dobili smo odobrenje grada i podigli dozvole za kretanje u opstini. Ovo je bila naša inicijativa, a ne inicijativa grada. – izjavio je Mladen Žikić.

„Mi nemamo veze sa politikom, ali ne možemo da izađemo za vreme policijskog časa i da držimo koncert na centru bez dozvole. Pa nismo ludi!! Kad smo stigli na mesto održavanja, došla je policija, uredno proverila dozvole i preneli nam da je moguće održati koncert, ali sa manjim brojem ljudi. Mi smo se naravno spakovali i otisli svojim kućama.“ – rekao je Mladen Žikić za informativni portal „Glas Zaječara“

Otkazivanje koncerta prouzrokovano je činjenicom da se lep i dobronameran gest pretvorio u politička prozivanja, iako koncert nije bio politički motivisan, niti su izvođači nameravali da počnu sa koncertom pre 20:30 časova, upravo kako ne bi izazvali gnev sugrađana.

„Glavni razlog otkazivanja je taj sto se jedan lep gest pretvorio u politička prozivanja. Ljudi su pisali da će zvati policiju zbog remećenja javnog reda i mira i tako dalje… Ja 30 godina zivim u Zaječaru, ne želim da me neko blati i baca ljagu na moje i ime benda. Niko od nas nije trazio novćanu nadoknadu od grada, niti ovo ima veze sa protestom koji se dešava u 20 časova, kako neki pisu po mrežama. Dogovor je bio da ako sviramo, krenemo od pola 9 kako ne bismo izazivali gnev ljudi. Svako ko me poznaje u ovom gradu, zna da ovo nije bila loša namera, vec želja da onim što najviše volimo da radimo unesemo malo vedrine našim prijateljima i sugrađanima. Jedva čekamo da sve ovo prođe pa da se družimo u zdravlju i veselju kako smo navikli.“ – zaključio je Mladen Žikić frontment benda „Zeka & No limit“.

Izvor: Glas Zaječara / Zaječar Online

2 komentara

  • Ko sme da protivreči “ glavnom“ Nicicu ‘ajde da vidimo,kad je u pravu i kad nije.Moram da primetim da su gradske pijace danas u subotu 02.05.2020.g.otvorene sirom Srbije,samo ne i u Zaječaru.Gradonacelnik mnogo se „brine“ za gradjane pa je našu pijacu ogradio lepljivim trakama.More ja mislim da je ovo više samovolja nego briga

Dodaj komentar