fbpx
Društvo

Druženje učenika Tehničke škole i dece iz “Oblutka”

Foto:Facebook

Učenici zaječarske Tehničke škole u Zaječaru posetili su Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometane u razvoju “Oblutak” i u okviru inkluzivne radionice pravili predmete od papira.

Prema rečima direktorke ove Ustanove Ane Petković, ovakve organizovane aktivnosti značajno doprinose menjanju stavova i odnosa prema deci sa smetnjama u razvoju. Ova deca kroz kreativan rad  razvijaju svoje motoričke i kreativne sposobnosti.

Foto: Facebook

“Zbog predrasuda koje se nose iz porodice i okruženja, potrebno je zbližiti decu iz redovnih škola sa decom sa smetnjama u razvoju i raditi na brisanju predrasuda i menjanju svesti o njima, nizom različitih aktivnosti, socijalizacijom i druženjima. Ovom prilikom bih se zahvalila nastavniku Dejanu Nikoliću i njegovim učenicima na druženju i podršci našem boravku”, istakla je Petković.

Kako je rekao nastavnik elektro grupe predmeta Dejan Nikolić, u Tehničkoj školi zastupljene su vannastavane aktivnosti koje se sprovode u učeničkim kompanijama.

“Učeničku kompaniju koja se bavi izradom ukrasnih predmeta od papira tehnikom origami čine učenici četvrte godine smera računara, a ovu radionicu realizovali su sa decom iz “Oblutka”, objasnio je Nikolić.

Foto: Facebook

Uz srećne novogodišnje i božićne praznike, deca iz “Oblutka” su u znak zahvalnosti drugarima iz Tehničke škole poklonili novogodišnje ukrase i čestitku.

Dodaj komentar