Društvo

Druženje predškolaca sa zaječarskim policajcima (FOTO)

Mališani iz vrtića „Ljiljan” Predškolske ustanove „Đulići” iz Zaječara družili su se danas sa policajcima i saobraćajcima Policijske uprave Zaječar. U okviru projekta „Policija u zajednici“ mališani su učili kako da se ponašaju u saobraćaju i budu bezbedni.

Druženje dece iz zaječarskog vrtića “Ljiljan”i pripadnika Policijske uprave Zaječar, deo je akcije „Moj drug policajac“ koja se sprovodi u okviru projekta „Policija u zajednici“, a čiji je cilj da najmlađima približi rad organa reda i istovremeno ih informiše kako da poštuju propise kojima štite i sebe i druge.

Saobraćajci su mališanima objašnjavali ko su oni i šta rade, šta treba da čine kako bi bili bezbedni u saobraćaju, kako se prelazi ulica i odgovarali na njihova pitanja.

Zajedno su pogledali kratak edukativni film „Pažljivko“, pokazali im uniformu i saobraćajna sredstva koja koriste u radu, a mališanima je posebno bio zanimljiv motor koji saobraćajni policajci koriste u svakodnevnom radu.

„U okviru projekta “Policija u zajednici” sa Predškolskom ustanovom “Đulići” Policijska uprava Zaječar realizuje različite aktivnosti tokom cele godine, a decu iz predškolskih grupa uključuju u razne aktivnosti, poput današnje o radu saobraćajne policije i policije opšte nadležnosti.

Akcenat je dat na prevenciji i zaštiti dece u saobraćaju, poštovanju saobraćajnih pravila i na bezbednost uopšte, kao i da se upoznaju sa tim šta bi moglo da se desi i kako da se zaštite“, istakli su iz Policijske uprave Zaječar.

Saobraćajci i policajci će nastaviti druženje sa mališanima i u narednom periodu, jer kako su nam rekli, planiraju da posete sve vrtiće u gradu i selima.

Dodaj komentar