fbpx
Kultura

Drugog festivalskog dana zaječarski mališani uživali u predstavi „Kaštanka“ Kazališta iz Virovitice

 U subotu, 12. maja, drugog dana 9. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ najmlađa publika oduševljeno je prihvatila  predstavu „Kaštanka“, koprodukciju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar i nagradila ih toplim aplauzom.

„Kaštanka „ je jedna od najčuvenijih Čehovljevih kratkih priča koja nam je na scenu dovela jednu naizgled sasvim običnu kujicu koja se prema svom vlasniku ponaša kao i svaki drugi pas: privržena, razigrana, draga i poslušna kada to treba da bude.

Njen vlasnik je pripadnik siromašne radničke klase na prelazu iz 19. U 20. Vek u Rusiji.

Uz mukotrpan rad, on je strog radnik i nepopustljiv gazda krutog držanja, u potpunoj suprotnosti sa Kaštankinim razigranim repićem.

Ali jednom kad se razdvoje, pa ponovo sastanu, toplina njihovog ponovnog susreta prikazuje čitav dijapazon privrženosti i ostalih kompleksnih emocija kakav nam samo odnos čoveka i psa može da ponudi

U pitanju je odlična , višestruko nagrađivana lutkarska verzija Čehovljeve novele “ Kaštanka” kakvu Zaječarci do sada nisu imali prilike da vide.

U nedelju, 13. maja – trećeg dana dečjeg festivala mališani će moći da pogledaju predstavu „Ružno pače“ u izvođenju Kruševačkog pozorišta.

Kulturni centar Paraćin

Početak je u 18 časova, a karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 250 dinara.

U okviru pratećeg programa festivala za glumce će biti organizovana radionica lutkarstva „AJ em“ iz Burgasa u Bugarskoj.

Dodaj komentar